Mes nesugebėjome priimti staigių sprendimų ir persiorientuoti. Neatsidurdavome laisvose pozicijose. Mes tiesiog palūžome ir leidomės suspardomi. Daugiau nėra ką ir kalbėti apie tokias rungtynes – tai buvo užpakalių spardymas.
P.J. Tuckeris

Pasibaigus rungtynėms į spaudos konferenciją atėjęs D. Casey iš karto buvo paprašytas pateikti logišką paaiškinimą, kodėl „Raptors“ krepšininkai aikštėje atrodė visiškai bejėgiai. Tačiau tai padaryti krepšinio specialistui nebuvo lengva.

„Nėra čia jokio logiško paaiškinimo ar pasiteisinimo. Manau, kada viskas prasideda nuo manęs, aš komandos neparengiau žaisti priešiškoje atmosferoje, mes nuo pat pradžių viską darėme blogai, – dėstė jis. – Išvykoje negalima žaisti atsipalaidavus, nesusikaupus. Reikia išlaikyti ramybę ir savo žaidimo tapatybę, braižą. Negalima ateiti ir bandyti daryti kažko naujo, ko tu nedarai įprastai. Tai žino kiekviena patyrusi komanda, bet mes neatrodėme kaip patyrusi komanda. Jie puolė mus iš pasalų ir nepaliko jokių galimybių.“

Kur kas griežčiau nei D. Casey pasisakė kai kurie jo auklėtiniai. Ypač piktas po pralaimėjimo buvo puolėjas P. J. Tuckeris.

„Jie tiesiog išspardė mums užpakalius. Nėra kito paaiškinimo. Jie atėjo į aikštelę ir su mumis padarė tai, ką ir norėjo padaryti. Agresyvumu jie išmušė iš pusiausvyros DeMarą, Kyle'ą. Mes nesugebėjome priimti staigių sprendimų ir persiorientuoti. Neatsidurdavome laisvose pozicijose. Mes tiesiog palūžome ir leidomės suspardomi. Daugiau nėra ką ir kalbėti apie tokias rungtynes – tai buvo užpakalių spardymas“, – piktinosi 31-erių metų krepšininkas.

Apie suspardymą užsiminė ir kitas „Raptors“ žaidėjas – Kyle'as Lowry.

„Šlykštus jaumas, buvo baisi naktis, esame išspardytomis sėdynėmis. Ir aš nenoriu, kad mes vėl pajustume šį jausmą“, – komentavo jis.

Anot įžaidėjo, „Raptors“ dar turi galimybių laimėti šią seriją.

„Taip. Aš manau, kad mes dar galime laimėti. Nemanau, kad mūsų pasitikėjimas savomis jėgomis išmuštas. Mes susitvarkysime ir šeštadienį parodysime kitą krepšinį“, – teigė jis.

Kad skaudžią nesėkmę reikia priimti kaip pamoką, bylojo ir DeMaras DeRozanas, iš kurio varžovai pastarąją naktį tikrąja to žodžio prasme paliko šlapią vietą. Komandos atakų lyderis nesugebėjo pataikyti nė vieno iš 10 metimų iš žaidimo ir mačą baigė surinkęs 8 taškus (visus – baudų metimais).

„Viskas, kas nutiko šią naktį ir kas nutiks per artimiausias 24 valandas, turi būti panaudota kaip motyvacija. Kaip kovotojai mes būsime pasirengę sugrįžti šeštadienį“, – apie rungtynes, kurios Lietuvos laiku Milvokyje prasidės 22 val., kalbėjo D. DeRozanas.

Tuo metu vienas iš pagrindinių „Bucks“ pergalės kalvių – 20 taškų pelnęs ir gynyboje visiškai D. DeRozaną sukaustęs Khrisas Middletonas pareiškė, kad laimėjimo priežastimi tapo protingas krepšinis.

„Mes pradėjome nuo gynybos, žaidėme protingą krepšinį, stengėmės išnaudoti savo stipriąsias puses. Mes leidome Gianniui (Antetokounmpo, – red. Past.) imtis iniciatyvos, leidome jam žaisti agresyviai, o jeigu nepavykdavo, tiesiog reikėdavo išlikti ramiems ir kantriems.“

„Raptors“ žaidimą analizuojantis portalas „Raptors Republic“ visų Kanados komandos krepšininkų, įskaitant ir Joną Valančiūną, pasirodymus įvertino žemais balais D ir F.

Žemiausią balą F gavo ir treneris D. Casey, sukritikuotas už visišką komandos neparengimą rungtynėms (ką pats strategas pripažino savo kalboje) ir taktikes klaidas mačo metu. Pavyzdžiui, tolesnį visiškai pasimetusio D. DeRozano laikymą aikštelėje ir taip sekančius netaiklius metimus.