„Žinoma, – paklaustas, ar kitame sezone nori žaisti „Knicks“ gretose, be jokių abejonių atsakė K. Porzingis. – Aš myliu Niujorką. Aš myliu Niujorką.“

K. Porzingis pasibaigus sezonui neatvyko į pokalbius su klubo prezidentu Philu Jacksonui ir generaliniu direktoriumi Steve'u Millsu, taip parodydamas nusivylimą dėl komandos nefunkcionavimo ir ją supančios dramos.

„Dabar nėra tinkamas metas ką nors komentuoti. Nenoriu nieko sakyti“, – savo sprendimo nepaaiškino 221 cm ūgio latvis.

ESPN šaltinių žiniomis, K. Porzingis nėra patenkintas tuo, kad „Knicks“ neturi aiškios strateginės krypties. 2015-ųjų NBA naujokų biržoje ketvirtuoju šaukimu pakviestas talentas per du sezonus stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje patyrė net 101-ą pralaimėjimą, o pati „Knicks“ į atkrintamąsias neprasibrovė jau net ketvirtus metus iš eilės.

Galingą sudėtį vasarą surinkusi ir apie gerų laikų sugrįžimą svajojusi Niujorko ekipa reguliariajame sezone laimėjo vos 31 rungtynes iš 82 ir Rytų konferencijoje finišavo vos 12-likta.

Negana to, per sezoną „Knicks“ klubas buvo įsivėlęs ir į kelias skambias istorijas, tarp kurių – ir nuolatiniai gandai dėl Carmelo Anthony išmainymo.

Po sunkaus sezono pats K. Porzingis ketina grįžti į gimtinę ir pirmą kartą apsivilkti Latvijos rinktinės marškinėlius, padėdamas nacionalinei komandai kovoti Europos čempionate.