Solidžias rungtynes sužaidė vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas, per vos 22 aikštėje praleistas minutes surinkęs 10 taškų (4/10 met., 2/3 baud.) ir 10 atkovotų kamuolių, iš kurių net penkis sugriebė po varžovų ginamuoju krepšiu.

Rungtynes Jonas pradėjo laimėdamas ginčo kamuolį ir jau pirmos atakos metu pelnydamas du taškus su pražanga. Optimistinę nuotaiką dar labiau sustiprino JV perimtas kamuolys, tačiau kitame aikštės gale lietuvio priežiūrą perėmus graikų supertalentui Gianniui Antetokounmpo Jonas susidūrė su sunkumais ir artimiausioje atakoje prametė du metimus, o kitame aikštės gale „Bucks“ aukštaūgis Thonas Makeris smeigė tritaškį išlygindamas rezultatą.

Įpusėjus pirmajam ketvirčiui abi komandos sunkiai rinko taškus, o minimalią persvarą turėjo po Khriso Middletono metimo iš vidutinio nuotolio rezultatą persvėrę svečiai iš Milvokio. Uteniškis per šešias minutes jau buvo spėjęs atkovoti 5 kamuolius, o abi komandos kartu tebuvo pataikiusius 7 iš 21 metimo iš žaidimo.

Likus žaisti kiek daugiau nei keturias minutes iki ketvirčio pabaigos J. Valančiūnas užsidirbo antrą asmeninę pražangą ir sėdo ant suolo, o į aikštę buvo sugrąžintas tik antro kėlinuko viduryje. Iki ilgosios pertraukos Jonas sugebėjo išvengti trečiosios pražangos, tačiau pirmą rungtynių pusę užbaigė surinkęs 4 taškus (1/6 met., 2/3 baud.) ir atkovojęs 7 kamuolius.

Antros rungtynių pusės pradžioje energingai pasirodęs lietuvis per tris minutes atliko du dėjimus ir išprovokavo „Bucks“ įžaidėjo Malcolmo Brogdono klaidą, o neužilgo pridėjęs dvitaškį pasiekė dvigubą dublį ir iššaukė svečių ekipos vyriausiojo trenerio Jasono Kiddo minutės pertraukėlę.

Lietuvio dvitaškių ir Serge‘o Ibakos blokų dėka „Raptors“ susikrovė trylikos taškų persvarą, tačiau Milvokio ekipa atsakė žaibišku spurtu 15:4 ir sukėlė stiprų nerimą Toronto sirgaliams. Nepaisant per pirmas 10 trečiojo ketvirčio minučių šeimininkų pademonstruoto fantastiško taiklumo (12/15 met.) „Bucks“ užtikrinčiau užbaigė kėlinį, po kurio atsiliko tik vieno taško skirtumu – 83:84.

Lemiamame kėlinuke JV aikštės įvykius stebėjo iš šalies, o vyriausiasis „Raptors“ treneris Dwane‘as Casey vidurio puolėjo poziciją patikėjo afrikiečiui S. Ibakai. Ispanijos rinktinei tarptautiniuose turnyruose atstovaujantis krepšininkas stratego pasitikėjimą atpirko dviem greitais tritaškiais, kurie įžiebė šeimininkų truktelėjimą pirmyn 8:0.

Visgi kovingieji svečiai iš Viskonsino valstijos kėlinio viduryje surengė savo sėkmingą atkarpą ir pelnė septynis taškus be atsako, o likus mažiau nei trims minutėms iki pagrindinio rungtynių laiko pabaigos ekipas ir vėl skyrė tik vienas taškas – 98:97 Toronto ekipos naudai.

Likus pusei minutės „Raptors“ turėjo trapų dviejų taškų pranašumą ir kamuolį savo rankose, o po minutės pertraukėlės suregztą ataką įžaidėjas Kyle‘as Lowry užbaigė susitikimo baigtį nulėmusiu dvitaškiu. Pirmose serijos rungtynėse tik 4 taškus pelnęs krepšininkas šiąnakt sugebėjo atsitiesti ir tapti vienu rezultatyviausių bei naudingiausių rungtynių žaidėjų.

Toronto klubas šiame sustikime sugebėjo ženkliai pagerinti savo pataikymą iš žaidimo, o 14 į varžovų krepšį sumestų tritaškių tapo nauju „Raptors“ rekordu atkrintamosiose varžybose. Milžiniškas įtakos žaidimui turėjo ir efektyvus šeimininkų dalinimasis kamuoliu – komanda surinko 24 rezultatyvius perdavimus, kai pirmose rungtynėse jų atliko vos 15.

Kalbant apie individualius žaidėjų pasirodymus privalu išskirti vienas geriausių rungtynių nuo atvykimo į Torontą sužaidusį S. Ibaką bei tik 5 taškus surinkusį, tačiau puikiu darbu gynyboje pasižymėjusį P.J. Tuckerį. Būtent pastarasis žaidėjas sėkmingai stabdė varžovų lyderį G. Antetokounmpo ir tapo viena ryškiausių šio susitikimo figūrų.

J. Valančiūnas šiąnakt surinko jau vienuoliktąjį atkrintamosiose varžybose pasiektą dvigubą dublį ir atsidūrė per žingsnį nuo istorinio pasiekimo. Absoliutus „Raptors“ rekordas priklauso Antonio Davisui, tokia statistika pasižymėjusiam dvylikoje ekipos žaistų atkrintamųjų varžybų rungtynių.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 23 (9/18 met., 5/6 baud., 7 atk. kam.), Kyle‘as Lowry 22 (6/12 met., 8/9 baud., 5 rez. perd., 3 per. kam.), Serge‘as Ibaka 16 (4/7 trit., 7 atk. kam., 6 rez. perd., 2 blk.), Cory Josephas 11, Jonas Valančiūnas 10 taškų (10 atk. kam.).

„Bucks“: Giannis Antetokounmpo 24 (9/24 met., 15 atk. kam., 7 rez. perd.), Khrisas Middletonas 20 (3/3 trit.), Gregas Monroe 18, Tony Snellas 14 taškų.

Trečiąsias serijos rungtynes svečių aikštėje „Raptors“ žais naktį iš penktadienio į šeštadienį Lietuvos laiku.