Penktadienio vakarą autoįvykyje žuvo „Celtics“ lyderio Isaiah Thomaso 22-ejų metų sesuo Chyna, o šis incidentas kaip reikiant išbalansavo visą komandą.

Daug kas tikėjosi, kad Bostono klubas be didesnių vagų nužygiuos iki konferencijos finalo, tačiau ji suklupo jau pirmajame mače suklupo – aštuntą vietą Rytuose užėmusi Čikagos „Bulls“ varžovų tvirtovėje laimėjo 106:102.

Ir prieš serijai persikeliant į Čikagą, jos rezultatas gali tapti 0-2, tačiau „Celtics“ nariai pasirengę padaryti viską, kad taip nenutiktų. Ypač didelis solidarumas jaučiamas pačios komandos rūbinėje.

„Žinote, svarbiausia yra vienas kitu rūpintis. Tikrai sunku, kai Isaiah sėdi Bostone, o kai kurie jo šeimos nariai – Sietle. Tačiau šeimos ratą galima išplėsti ir tarp žmonių, su kuriais būni kiekvieną dieną.

Komandos draugai vienas kitu rūpinasi ir vienas kitą palaiko. Štai to kiekvienas treneris tikisi treniruodamas savo komandą, nors ne visada taip ir būna“, – mintimis dalijosi ekipos vairininkas Bradas Stevensas.

Jis atskleidė, kad I. Thomasas, kuris pirmose serijos rungtynėse pelnė 33 taškus, planuoja žaisti ir antrose, vyksiančiose šiąnakt. Po jų krepšininkas vyks į Vašingtono valstijoje gyvenančius šeimos narius ir padės jiems surengti laidotuves.

Ir nors tikslios jų datos nėra nustatytos, NBA žvaigždė jose ketina dalyvauti.

"Much love for you, man. Keep pushing, keep striving." #KGArea21 expresses support for Isaiah Thomas. #BostonStrong pic.twitter.com/YSGw5lF2o5

— NBA on TNT (@NBAonTNT) April 18, 2017


I. Thomasas pirmadienį dalyvavo komandos vaizdo peržiūroje ir treniruotėje, tačiau su žurnalistais nesikalbėjo. B. Stevensas minėjo, kad po sesers laidotuvių krepšininkas ketina prisijungti prie komandos ir jau penktadienio vakarą Čikagoje žaisti trečiąsias serijos rungtynes.

Tačiau treneris dėl tokio plano išsipildymo nebuvo užtikrintas, nes viskas priklausys nuo paties I. Thomaso.