Neabejotinu šios poros favoritu yra laikomas San Antonijaus klubas, ką jam ir pavyko pademonstruoti pirmose komandų tarpusavio rungtynėse Vakarų konferenijos ketvirtfinalyje.

Jas „Spurs“ laimėjo net 29 taškų persvara (111:82) ir ketvirtfinalio serijoje iki keturių pergalių išsiveržė į priekį 1-0, tačiau toks dominavimas pirmajame mače dar toli gražu nereiškia nieko.

Tereikia prisiminti praėjusį NBA sezoną ir Vakarų konferencijos pusfinalį, kurio pirmose rungtynėse „Spurs“ net 32 taškų persvara sutriuškino Oklahomos „Thunder“, tačiau seriją sugebėjo pralaimėti 2-4.

Taigi, visa kova dar prieš akis. Juo labiau, kad „Grizzlies“ dar neišmetė visų savo kozirių.

Memfio komanda ir jos trenerių štabas tikisi, kad šiame mače sužais vieną įspūdingiausių kontraktų NBA istorijoje pasirašęs gynėjas Mike'as Conley. Akmenėlį į jo daržą treneris Davidas Fizdale'as švystelėjo jau po pirmojo mačo, kuriame M. Conley pelnė 13 taškų, o jo oponentas „Spurs“ gretose Tony Parkeris – 18, nors geriausi prancūzo karjeros metai jau užnugaryje. „Jeigu Mike'as nesužais, mūsų laukia labai trumpa serija“, – pažymėjo jis.

Europiečių akys į šias rungtynes krypsta ne tik dėl T. Parkerio, bet ir dėl pikantiškos brolių tarpusavio kaktomušos. Akis į akį San Antonijuje susitiks du ispanai aukštaūgiai Œ– Marcas ir Pau Gasoliai.

Paskutinis jų pasirodymas buvo labai neįprastas. Jaunesnysis brolis Marcas svečių komandai pelnė net 32 taškus, pataikęs visus 3 tolimus metimus. Vyresnysis Pau buvo toli gražu ne toks rezultatyvus (6 taškai), tačiau taip pat pademonstravo snaiperiškus sugebėjimus – tikslą pasiekė abu jo mesti tritaškiai.

Taigi, kaip klostysis antroji šių dviejų komandų ketvirtfinalio akistata, kokių naujovių savo oponentams pateiks abiejų ekipų treneriai ir kaip pasirodys ryškiausios žvaigždės, stebėti bus galima jau antradienio rytą nuo 4.30 val. Lietuvos laiku per DELFI TV, o šias rungtynes krepšinio mylėtojams tradiciškai stebėti padės komentatorius Rokas Grajauskas.