28-erių metų 175 cm ūgio žaidėjas apie tragišką incidentą, kurio metu žuvo jo 22-ejų metų sesuo Chyna, sužinojo rungtynių su „Bulls“ išvakarėse kai dalyvavo treniruotėje.

Nors žinia buvo labai skaudi, I. Thomasas nusprendė padėti komandai pirmose rungtynėse su „Bulls“. Prieš susitikimą „Celtics“ žaidėjo sesers atminimą pagerbė tylos minute, o pats krepšininkas ant parketo išbėgo avėdamas batelius su užrašais, skirtais žuvusiai Chynai.

„Ilsėkis ramybėje, mažoji sesute. Aš tave myliu“, – ant savo batelių užsirašė I. Thomasas.

Isaiah Thomaso bateliai

Isaiah Thomaso bateliai

Nors aikštėje gynėjas demonstravo išskirtinį šaltakraujiškumą, į varžovų krepšį pasiuntė net 10 iš 18 metimų iš žaidimo ir 10 iš 12 baudų, prieš pat rungtynes amerikietis sunkiai tramdė emocijas ir ašaras. Vienoje iš nuotraukų užfiksuota, kaip verkiantį I. Thomasą ant atsarginių suolo guodžia jo komandos draugas Avery Bradley.

Su nelaimės ištiktu I. Thomasu solidarizavosi visa NBA bendruomenė.

„Siunčiame užuojautą Thomasui ir jo šeimai. Linkime kuo didžiausios stiprybės sunkiu momentu, visa NBA šeima yra kartu su juo ir meldžiasi kartu su juo“, – palaikymo žinutę krepšininkui siuntė „Goden State Warriors“ žvaigždės Kevinas Durantas ir Stephenas Curry.

Užuojautos I. Thomasui skrieja iš visų lygos komandų stovyklų.

Stiprybės krepšininkui linkėjo ir „Celtics“ treneris Bradas Stevensas, po mačo pažymėjęs, kad klubas tikrai nedarys jokių kliūčių žaidėjui, kuriam teks kartus pasirinkimas: Toliau tęsti pasirengimą su komanda antram ketvirtfinalio mačui, ar iš Bostono skersai JAV skristi į laidotuves, taip greičiausiai praleidžiant antrąjį serijos su „Bulls“ mačą.

„Tai – Isiah pasirinkimas, mes palaikysime jį bet kuriuo atveju, širdimis būsime kartu su juo“, – kalbėjo treneris.

Incidentas įvyko šeštadienį apie 17 valandą, kai Ch. Thomas važiavo su 1998 metų „Toyota Camry“ „Interstate“ greitkeliu. Netikėtai automobiliui ėmus slysti į kairę jis kirto kelio pertvaras ir rėžėsi į didelį metalinį kelrodį.