„Antroje rungtynių dalyje mums žemė buvo išmušta iš po kojų, – po pralaimėjimo komentavo „Raptors“ strategas D. Casey. – Nekontroliavome tempo, nejautėme ritmo, nebuvo judėjimo. Turime nulenkti galvas prieš varžovus – jie puikiai pasidarbavo gindamiesi“.

Jonas Valančiūnas ir „Raptors“ NBA atkrintamąsias varžybas pradėjo skaudžiu pralaimėjimu. Šeštadienį namie Toronto komanda 83:97 pralaimėjo Milvokio „Bucks“ krepšininkams ir serijoje iki 4 pergalių atsilieka 0:1. Pirmąją NBA atkrintamųjų varžybų dvikovą „Raptors“ pralaimi jau aštuntą sezoną iš eilės.

„Nežinau, ar žaidėme pakankamai agresyviai, kad nusipelnytume pergalės, – kalbėjo D. Casey. – Varžovai žaidė kiečiau, ilgiau kontroliavo kamuolį. Nesvarbu, ką nuveikiame puldami, reikia grįžti į gynybą ir neleisti varžovui pajausti daugiau laisvės. Mes to nepadarėme. „Bucks“ turėjo daugiau jėgos.“

Nugalėtojams 14 taškų pelnęs ir 15 kamuolių atkovojęs Gregas Monroe pabrėžė, kad pirmiausiai visą dėmesį jie skyrė D. DeRozanui ir K. Lowry: „Turi daryti viską, kad juos pristabdytum.“

Atrodo, „Bucks“ krepšininkams šią užduotį įvykdyti pavyko, nes „Raptors“ taiklumas dvikovoje buvo vos 36 proc. O iš starto penketo žaidėjų vienintelį tritaškį pataikė Serge'as Ibaka.

G. Monroe pastebėjo, kad „Raptors“ yra viena geriausiai lygoje dėl kamuolių puolime kovojanti ekipa, tad stipriai darbavosi baudos aikštelėje.

„Bucks“ beveik nenusileido kovoje dėl atšokusių kamuolių – 43:47. „Raptors“ antroje dvikovos dalyje iš baudos aikštelės pelnė tik 4 taškus, kai pirmojoje – 32.

„Visi atliko gerą darbą, – kalbėjo nugalėtojų lyderis 28 taškus pelnęs Giannis Antetokounmpo. – Kamuolys judėjo, radome laisvą žmogų, kad jis mestų. Kai grįžau į aikštę ketvirtame kėlinyje, man jau beliko tik sulaukti rungtynių pabaigos.“

Milvokio ekipos treneris Jasonas Kiddas pasidžiaugė savo auklėtinių agresyvumu: „Manau, kad mūsų gynyba buvo labai gera. Esame jauna komanda ir parodėme, kad galime žaisti kietai.“

„Raptors“ dabar turės dvi dienas treniruočių, o kitas mūšis vyks antradienį Toronte. Optimizmo teikia faktas, kad po prastų rungtynių „Raptors“ visuomet sugeba sužaisti labai geras.

„Viskas priklauso nuo mūsų. Viską išspręsime. Jau buvome tokioje situacijoje anksčiau. Tai nėra geras jausmas, bet turime pakoreguoti tam tikrus dalykus“, – teigė D. Casey.