36-erių metų P. Gasolis NBA lygoje rungtyniauja nuo 2001-ųjų. Paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse ispanas padarė tai, ką be jo istorijoje yra pavykę pasiekti tik dar 42 krepšininkams ir septyniems karjeros nebaigusiems žaidėjams. Aukštaūgis iš Ispanijos peržengė 20 tūkst. NBA lygoje pelnytų taškų ribą – jei konkrečiau, dabar savo sąskaitoje jis turi 20 001 tašką.

Iš europiečių krepšininkų per visą NBA istoriją tai yra pavykę padaryti tik dar vienam žaidėjui – D. Nowitzki, kuris apskritai yra pelnęs 30 260 taškų.

„Gana sunku suvokti, kad per karjerą atlikta tiek daug taiklių metimų. Tai nebuvo lengva, tačiau šis skaičius ir kita asmeninė statistika atspindi, kokio tipo žaidėjas aš esu“, – sakė P. Gasolis po rungtynių su Jutos „Jazz“. Per savo karjerą NBA ispanas taip pat yra atkovojęs 10 549 kamuolius, atlikęs 3635 rezultatyvius perdavimus ir blokavęs 1847 metimus.

Apie karjeros pabaigą P. Gasolis dar neužsimena, kabinti sportbačių ant vinies neplanuoja ir kita minėtoji legenda – 38-erių D. Nowitzkis, ketvirtadienio vakarą žiniasklaidai patvirtinęs, kad „Mavericks“ komandai atstovaus ir ateinantį sezoną.

NBA lygoje vokiečiui tai bus jau 20-asis sezonas. Aukštaūgis pažymėjo, kad apie karjeros pabaigą po 2017-2018 m. Kalbėti dar anksti – sprendimas priklausys nuo tuo, kokia bus jo sveikatos būklė. 38-erių veteranas šį sezoną NBA lygoje vidutiniškai rinko po 14,7 taško ir atkovojo po 7,2 kamuolio, nors dalį reguliariojo sezono jam teko praleisti dėl traumos.

Skirtingai, nei P. Gasolis, kuris per karjerą žaidė Memfio „Grizzlies“, Los Andželo „Lakers“, Čikagos „Bulls“ ir „Spurs“ ekipose, D. Nowitzkis visus savo sezonus praleido vilkėdamas „Mavericks“ marškinėlius.

Ispanas NBA čempionu tapo du kartus (2009, 2010), vokietis – kartą (2011).