Netikėtai emocionaliose rungtynėse solidžiai pasirodė Mindaugas Kuzminskas, per 18 minučių viso surinkęs 11 taškų (4/6 met., 1/2 trit., 2/2 baud.), 4 atkovotus kamuolius ir 2 klaidas. Tai buvo šešioliktasis kartas Kūzios debiutiniame sezone, kai jam pavyko per rungtynes pelnyti dvižeklį taškų skaičių.

Gražiausią savo epizodą Mindaugas užfiksavo dar pirmajame kėlinyje, kai šeimininkams grąžinant kamuolį į aikštę likus mažiau nei pusantros sekundės iki atakai skirto laiko pabaigos sugebėjo priimti perdavimą iš už galinės linijos ir smeigti šaltakraujišką tritaškį.

Nepaisant to, jog abi komandos jau senokai pradėjo žaisti tik dėl garbės ir atsisveikino su viltimis pakliūti į atkrintamąsias varžybas, šiąnakt Niujorke vykęs susitikimas pasižymėjo ypatinga atmosfera.

Arenoje susirinkę žiūrovai stebėjo galimai paskutinį klubo lyderio Carmelo Anthony pasirodymą su „Knicks“ apranga. Įtarimus pakurstė ir faktas, jog pastarąsias dvejas rungtynes žaidėjas praleido dėl kelio skausmų, tačiau paskutinėse ir jokios kitos ypatingos reikšmės neturėjusiose rungtynėse nusprendė rizikuoti sveikata ir išbėgti į aikštę.

Kiek anksčiau C. Anthony yra užsiminęs, jog po sezono susitiks su vyriausiuoju treneriu Jeffu Hornaceku ir klubo prezidentu Philu Jacksonu, ir jog to susitikimo metu tikisi „iškloti kortas ant stalo“.

Niujorko ekipos sirgalius pradžiuginti turėjo sėkmingas naujoko Marshallo Plumlee žaidimas. Jauniausias iš trijų NBA žaidžiančių brolių šiąnakt pirmą kartą karjeroje pelnė dviženklį taškų skaičių ir pasižymėjo surinkdamas dvigubą dublį.

Svečių ekipą į priekį vedė iš Dalaso „Mavericks“ Nerlenso Noelio mainų metu atvykęs Justinas Andersonas, surengęs stebėtinai efektyvų pasirodymą ir tapęs rezultatyviausiu šio susitikimo žaidėju. Visgi nepaisant krepšininko pastangų „76ers“ patyrė aštuntąjį pralaimėjimą iš eilės.

Šeimininkai sugebėjo švęsti pergalę, nors įsigudrino prarasti net 20 kamuolių. „Knicks“ gelbėjo daug dažnesni apsilankymai prie baudų metimo linijos – iš šios distancijos šeimininkai metė 32 (pataikė 23), o svečiai tik 20 baudų metimų (pataikė 14).

Lygiai pusę taškų Niujorko ekipai šiąnakt surinko šio sezono NBA naujokai.

„Knicks“: Justinas Holiday 20, Carmelo Anthony 17, Marshallas Plumlee 14 (11 atk. kam.), Chassonas Randle‘as 12, Mindaugas Kuzminskas 11 taškų.

„76ers”: Justinas Andersonas 26 (9/10 met., 3/4 trit., 3 per. kam.), Alexas Poythressas 18, Richaunas Holmesas 15 (7 atk. kam.),Timmothe Luwawu-Cabarrotas 14, Tiago Splitteris ir Nikas Stauskas po 12 taškų.

Didžiausio JAV miesto ekipa ketvirtą sezoną iš eilės nesugebėjo patekti į atkrintamąsias varžybas.