J. Valančiūnas mačą pradėjo starto penkete, bet aikštelėje ilgai neužsibuvo. Tiesa, laiką išnaudojo itin produktyviai. Per 15 žaidimo minučių 213 cm ūgio centras spėjo pelnyti 13 taškų, atkovoti 7 ir perimti 1 kamuolį, atlikti rezultatyvų perdavimą ir po sykį prasižengti bei suklysti.

Mūsiškis šiose rungtynėse pataikė 6 dvitaškius iš 10 ir vienintelį mestą tritaškį. Taip, tritaškį! Pirmąjį savo NBA karjeroje! Tačiau jis buvo toks užtikrintas, kad daugelis tikriausiai net ėmė svarstyti, kodėl JV iš toli neatakuodavo anksčiau.

Gynyboje po krepšiu sugriebęs kamuolį lietuvis jį atidavė Kyle'ui Lowry ir visa komanda nurūko į greitą ataką. Paskui komandos draugus atskubėjęs J. Valančiūnas sulaukė to paties K. Lowry perdavimo, o sugavęs kamuolį dar žengė žingsnį atgal ir švystelėjo tritaškį – kamuolys šaltakraujiškai skrodė tinklelį.

Po šio epizodo iki ausų išsišiepė tiek pats Jonas, tiek ir jo komandos draugai, nes iki šio vakaro penktą sezoną NBA žaidžiantis aukštaūgis iš toli buvo metęs vos du kartus. Tiesa, visi bandymai buvo iš kitos aikštės pusės, todėl nenuostabu, kad nebuvo taiklūs.

„Raptors“ ekipai mūšis Klivlande iš tikrųjų jau nieko nebereiškė, nes nei pakilti aukščiau, nei nusmukti žemiau trečios vietos ji nebegalėjo, todėl Dwane'as Casey pasireikšti galimybių suteikė savo atsarginiams žaidėjams.

O štai NBA čempionams ši akistata lėmė galutinę poziciją Rytų konferencijoje. Tačiau žvelgiant iš šalies, atrodo, kad antroji juos tenkino, nes prieš „roplius“ nežaidė nei LeBronas Jamesas, nei Kyrie Irvingas, nei Kevinas Love'as.

Apskritai, „Cavs“ reguliarųjį sezoną užbaigė keturiais pralaimėjimais iš eilės, iš kurių keli tikrai sukėlė įtarimų. Gali susidaryti įspūdis, kad taip jie stengėsi išvengti nepalankių akistatų – konferencijos ketvirtfinalyje su Čikagos „Bulls“ (sezono serija: 0-4), o pusfinalyje – su Vašingtono „Wizards“ (2-2).

Dabar pirmajame etape „kavalieriai“ žais su Inadianos „Pacers“ komandą, kurią šiemet nugalėjo 3 kartus iš 4, o antrajame – prieš „Raptors“ (3-1) arba Milvokio „Bucks“ (3-1).

„Cavaliers“: Imanas Shumpertas 11, Deronas Williamsas, Tristanas Thompsonas, Derrickas Williamsas po 10, Dahntay Jonesas ir Jamesas Jonesas po 9 taškus.

„Raptors“: Normanas Powellas 25, Jonas Valančiūnas ir Kyle'as Lowry po 13, Bruno Caboclo 11, Delonas Wrightas 9, Pascalis Siakamas 8 taškai.