„Pistons“ 101:105 pralaimėjo pirmadienio dvikovą Vašingtono „Wizards“ krepšininkams, tačiau pagrindinis vakaro akcentas buvo skirtas praeities šlovei. Nuo kito sezono „Pistons“ žais Detroito centre.

Per didžiąją pertrauką šlovingų „Pistons“ akimirkų senojoje arenoje palepinti žiūrovai ėmė ploti, kai aikštės viduryje susirinko visas komandos žvaigždynas su Isiah Thomu, Chauncey Billupsu, Benu Wallace'u ir kitais garsiais krepšininkais.

Jie pozavo su trim NBA čempionų trofėjais, kuriuos laimėjo „Pistons“ žaisdama „The Palace“ arenoje. Pirmadienio rungtynėmis „Pistons“ šiame pastate baigė paskutinį 29-ąjį sezoną. Kita jų namų arena bus „Little Ceasars“.

The Palace of Auburn Hills hosts final game 8pm/et @NBAonTNT. @iamisiahthomas looks back at the historic venue pic.twitter.com/OsISGbQGEF— NBA (@NBA) April 10, 2017

„Kai žaidėme čia daugelis mūsų klausė, kas būtų, jei žaistume mieste. Atstovavome Detroitui, bet nežaidėme mieste, – kalbėjo Ch. Billupsas. – Manau, kad tai puiku. Tai fenomenalu, kad jie turės galimybę žaisti pačiame Detroite“.

„Pistons“ istorija „The Palace“ arenoje – turtinga. Čia komanda laimėjo pirmąjį savo titulą 1989 metais, o kitas NBA čempionų vardas buvo iškovotas jau kitais metais. Prieš pastarojo savo ranką pridėjo I. Thomas, D. Rodmanas ir likę vadinamieji „Bad Boys“ vyrukai.

Pirmuosius du titulus „Pistons“ žaidėjai laimėjo išvykoje, tačiau 2004 metais penktąsias serijos rungtynes jie laimėjo būtent „The Palace“ arenoje. Iš džiaugsmo rankas į viršų kėlė Ch. Billupsas, B. Wallace'as, Richardas Hamiltonas ir Tayshaunas Prince'as.

2004 metais arena pagarsėjo tikriausiai nemaloniausiu incidentu per visą NBA istoriją. Indianos „Pacers“ žaidėjas Ronas Artestas, dabar žinomas kaip Metta World Peace, puolė į sirgalių tribūnas ir sukėlė masines muštynes.