Praktiškai visas rungtynes iniciatyvą savo rankose laikę „ropliai“ lemiame ketvirtyje leido svečiams iš Majamio sugrąžinti intrigą – po „alley-oop'o“ dėjimą atlikęs Hassanas Whiteside'as išlygino rezultatą. Visgi čia pat svarstykles į Toronto ekipos pusę vėl persvėrė iš toli taikliai švystelėjęs Serge'as Ibaka (85:82).

Nors netrukus „Heat“ centrui skirtumą pavyko vėl sumažinti iki minimumo, paskutinį žodį mače tarė „Raptors“ lyderiai – Kyle'as Lowry ir DeMaras DeRozanas pelnė septynis taškus iš eilės ir likus žaisti 1:40 sek. šeimininkai pirmavo 92:84.

Išsikapstyti Majamio ekipa dar bandė išnaudodama H. Whiteside'o persvarą po krepšiu prieš S. Ibaką, tačiau ant parketo sugrįžęs Jonas Valančiūnas susitvarkė su centru ir nebeleido jam pasižymėti.

„Heat“ dar bandė išsigelbėti pražangų taktika, tačiau laiko neužteko – prieš pat nuaidint sirenai pataikytas Tylerio Johnsono tritaškis skirtumą tik aptirpdė iki dviejų taškų – 96:94.

Toronto klubo lyderis D. DeRozanas šiose rungtynėse pelnė 38 taškus, 30-ies ribą peržengęs jau 31-ą kartą šiame sezone. Šiuo pasiekimu gynėjas pagerino „Raptors“ rekordą, nuo 2000-2001 m. sezono priklausiusį Vince'ui Carteriui.

Tuo metu J. Valančiūnas per aikštelėje praleistas 30 minučių buvo labai arti dvigubo dublio: 24-erių centras iš Lietuvos pelnė 9 taškus ir po krepšiais sugriebė 10 atšokusių kamuolių. Be to, 213 cm ūgio uteniškis dar spėjo atlikti du blokus ir triskart pažeisti taisykles.

4 dvitaškius iš 8 ir 1 baudos metimą iš 2 realizavęs JV taip pat statistiškai užfiksavo ir tik trečiąjį karjeros išmestą tritaškį. Tiesa, jis buvo atliktas aidint kėlinio pabaigą skelbiančiai sirenai ir iš kitos aikštės pusės.

Pagrindinis mūsiškio konkurentas ant parketo H. Whiteside'as iš viso surinko 12 taškų, 10 po krepšiais atšokusių kamuolių ir 5 asmenines pražangas.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 38 (14/31 dvit., 0/1 trit., 10/11 baud. met.), Cory Josephas 14, Kyle'as Lowry 12 (6 rez. perd.), Serge'as Ibaka 11 (9 atk. kam.), Jonas Valančiūnas 9 taškai.

„Heat“: Jamesas Johnsonas 22 (10 atk. kam.), Goranas Dragičius 18, Wayne'as Ellingtonas ir Hassanas Whiteside'as po 12, Joshas Richardsonas 10 taškų.

Sezono seriją 3-1 prieš Majamio ekipą laimėję kanadiečiai Rytų konferencijoje toliau žygiuoja trečioje pozicijoje, o ją išsaugoti bandys išvykose žaisdami prieš Niujorko „Knicks“ ir Klivlando „Cavaliers“ klubus.

„Heat“ situacija – kiek sudėtingesnė: žengia devintoje vietoje, tačiau tikriausiai iki paskutiniojo turo grumsis dėl paskutinio kelialapio į atkrintamąsias varžybas. Eriko Spoelstros auklėtiniai reguliariojo sezono finiše dukart susitiks su Vašingtono „Wizards“ ir sykį mes iššūkį čempionams „Cavaliers“ krepšininkams.