Jau 41-ąjį trigubą dublį šiame sezone pelnęs „Thunder“ įžaidėjas pagal šį skaičių susilygino su 1961-62 metų pirmenybėse absoliutų NBA rekordą pasiekusiu Oscaru Robertsonu.

Prieš šias rungtynes R. Westbrookui trūko 11 atkovotų kamuolių ir 29 rezultatyvių perdavimų, kad pasiektų kitą magišką ribą – sezono trigubų dublių vidurkį. Ši riba peržengta tik kartą – 1961-1962 metų sezone to paties O. Robertsono.

Russas dar trečiame antradienio dvikovos kėlinyje sugriebė 11-ą atšokusį kamuolį. Taigi, likus penkioms rungtynėms iki reguliaraus sezono pabaigos fenomenaliam įžaidėjui reikia 16-os rezultatyvių perdavimų, kad pasiektų per sezoną renkamo trigubo dublio vidurkį (dviženkliai skaičiai pelnytų taškų, atkovotų kamuolių ir rezultatyvių perdavimų rodiklių vidurkiuose – DELFI).

Didelės problemos veikiausiai čia nebus – krepšininkas šį sezoną net septyniose rungtynėse surinko po 16 rezultatyvių perdavimų.

„Ne, mano tikslas tikrai nėra pasiekti sezono trigubo dublio vidurkį, – po rungtynių kalbėjo R. Westbrookas. – Aš tiesiog žaidžiu, jei atvirai. Tai tikrai nėra mano tikslas, nes aš einu žaisti ir stengiuosi laimėti. Lyderio vaidmuo man daug svarbesnis nei pelnyti savo taškų vidurkį ar dar kažką. Manau, tai mus stumia tolyn ir gali padėti laimėti čempionatą“.

Įdomu, kad 110:79 laimėtose rungtynėse prieš „Bucks“ R. Westbrookas pelnė mažiausiai taškų šį sezoną per vieną mačą. Tačiau tai nesutrukdė 18,2 tūkst. arenoje susirinkusiems sirgaliams skanduoti „MVP, MVP“ savo numylėtiniui.

The crowd showing Russell Westbrook some love. #Respect

pic.twitter.com/8Rdh3gkMbj— NBA SKITS (@NBA_Skits) April 5, 2017

Išties R. Westbrookas yra rimčiausias pretendentas į NBA sezono naudingiausio žaidėjo titulą (MVP). Įžaidėjas pirmauja rezultatyviausių žaidėjų sąraše vidutiniškai per rungtynes pelnydamas 31,6 taško. Antras – Hjustono „Rockets“ žvaigždė Jamesas Hardenas su 29,2, trečias – Bostono „Celtics“ mažylis Isaiah Thomas su 29,1 taško.

„Jei Russellas netaps MVP, tai bus apgavystė“, – įsitikinęs legendinis NBA krepšininkas Jasonas Kiddas.

Po antradienio rungtynių R. Westbrookas per savo karjerą yra surinkęs 78-is trigubus dublius ir pagal šį rodiklį susilygino su legendiniu Wiltu Chamberlainu. Pastarasis yra ketvirtas daugiausiai per karjerą trigubų dviženklių surinkusių krepšininkų sąraše.

Daugiausiai jų per savo žaidimo metus pelnė O. Robertsonas (181), Magicas Johnsonas (138) ir Jasonas Kiddas (107).

Antradienio R. Westbrooko surinktas trigubas dublis yra septintas iš eilės. Anksčiau šį sezoną tokią seriją „Thunder“ lyderiui jau yra pavykę užfiksuoti. Ilgiausios trigubų dublių serijos autorius yra W. Chamberlainas (1968 metais). Šis yra pasiekęs 9-ių iš eilės trigubų dublių seriją.

R. Westbrookas mėgins O. Robertsono NBA visų laikų trigubų dublių per sezoną rekordą pagerinti trečiadienį Memfyje.