Šiąnakt jau 41-ąjį trigubą dublį šiame sezone pasiekė „Thunder“ įžaidėjas Russellas Westbrookas, pagal šį skaičių susilyginęs su 1961-62 metų pirmenybėse absoliutų lygos rekordą pasiekusiu Oscaru Robertsonu.

Iki pat šių metų legendinio krepšininko pasiekimas buvo laikomas vienu iš tų rekordų, kurių niekam niekada nepavyks pakartoti ar juo labiau pagerinti. R. Westbrookui ir Oklahomos klubui po šios nakties liko dar penkerios reguliariojo sezono rungtynės.

Trigubą dublį įžaidėjas pasiekė dar trečiojo ketvirčio pirmoje pusėje, o jo istorinį pasiekimą „Thunder“ sirgaliai palydėjo kurtinančiomis ovacijomis ir ypač ilgai užsitęsusia „MVP!“ skanduote. Pasiekęs savo tikslą ant suolo šeimininkų lyderis sėdo to paties kėlinio pabaigoje ir likusias rungtynes stebėjo iš šalies.

Sėkmingai šiame susitikime pasirodė ir Domantas Sabonis, per vos 16 aikštėje praleistų minučių surinkęs 11 taškų (3/6 met., 2/2 trit., 3/4 baud.), 5 atkovotus kamuolius bei po vieną rezultatyvų perdavimą ir bloką.

Įsimintiniausią rungtynių epizodą Domas sukūrė antrojo kėlinio viduryje, kai varžovų greitos atakos metu likęs vienas prieš vieną fantastiškai sustabdė bosnio Mirzos Teletovičiaus bandymą pelnyti taškus.

Varžovams vos 36 procentų taiklumu iš žaidimo atakuoti leidę „Thunder“ šiąnakt neapsiėjo be nuostolių – rungtynių po kontakto su Khrisu Middletonu nebaigė snaiperis iš Ispanijos Alejandro Abrinesas. Iki patirtos kairiojo kelio traumos taikliarankis buvo sumetęs 4 iš 6 tritaškių.

Milvokio klubo starto penketo krepšininkai šiame sustikime pataikė vos 11 metimų iš 36, o vieninteliu rungtynes pradėjusiu krepšininku, pasiekusiu dviženklį pelnytų taškų skaičių, tapo Giannis Antetokounmpo, pataikęs vos 3 iš 10 metimų iš žaidimo.

Daugiausiai taškų iš baudos aikštelės šiame sezone visoje lygoje pelnantys „Thunder“ nepaliko jokių vilčių trečioje vietoje pagal šį žaidimo elementą žengiantiems svečių krepšininkams ir sėkmingai revanšavosi už išvykoje patirtą pralaimėjimą.

Verta paminėti ir įspūdingą Andre Robersono indėlį į ekipos gynybą – vos 4 taškus pelnęs krašto puolėjas surinko po 3 perimtus kamuolius ir blokuotus metimus bei visų rungtynių metu varė į neviltį varžovų snaiperius, pataikiusius tik 3 tritaškius iš 18 bandymų.

„Thunder“: Enesas Kanteris 17, Tajas Gibsonas, Alejandro Abrinesas ir Russellas Westbrookas (13 atk. kam., 13 rez. perd.) po 12, Domantas Sabonis 11, Semajas Christonas 10 taškų.

„Bucks“: Michaelas Beasley 14, Giannis Antetokounmpo 11 (10 atk. kam.), Spenceris Hawesas 10 taškų.

Artimiausias rungtynes naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį D. Sabonio atstovaujama ekipa išvykoje žais su Memfio „Grizzlies“ klubu.