Solidų pasirodymą šiąnakt surengė Mindaugas Kuzminskas, per 19 aikštėje praleistų minučių surinkęs 11 taškų (5/7 met., 1/3 trit., 0/2 baud.), 2 rezultatyvius perdavimą ir po vieną perimtą kamuolį bei klaidą.

Energingu ir agresyviu žaidimu pasižymėjęs Kūzia Niujorko sirgalius pradžiugino net trimis fantastiškais dėjimais, kuriais pakėlė krepšinio Meka vadinamos „Madison Square Garden“ arenos žiūrovus iš savo vietų. Būtent šie epizodai rungtynes pavertė įsimintiniausiu lietuvio šou didžiausiame JAV mieste.

Susitikimas klostėsi taip, lyg abi ekipos varžytųsi kuri šiąnakt sužais prasčiau. Komandos prarado po 15 kamuolių ir kartu sudėjus pataikė vos 12 tritaškių iš 50 bandymų, tačiau „Knicks“ kelią į pergalę nutiesė net 53:36 laimėta kova dėl atšokusių kamuolių.

Šiose rungtynėse Niujorko komandai dėl nugaros skausmų nepadėjo latvis Kristapas Porzingis, o jo vietą starto penkete užėmęs senegalietis Maurice‘as Ndouras sužaidė geriausias savo NBA karjeros rungtynes. Afrikietis ne tik pirmą pasiekė dešimties pelnytų taškų skaičių, bet ir pasižymėjo dvigubu dubliu.

Nepaisant to, jog pergalės kaina „Bulls“ ekipai buvo daug didesnė nei šios nakties oponentams, Čikagos klubo apžvalgininkai su žemėmis maišė komandos nusiteikimo stoką, kurią puikiai iliustravo beviltiškai pralaimėta kova po lentomis.

Vos 38 procentų taiklumu iš žaidimo atakavę svečiai skirtumą iki padoraus sumažino tik ketvirtame kėlinyje, kai rungtynių nugalėtojas jau buvo aiškus.

Rezultatyviausiai „Knicks“ gretose žaidęs klubo lyderis Carmelo Anthony, vakar mįslingomis užuominomis kalbėjęs apie savo galimą atsisveikinimą su Niujorko klubu, surinko 23 taškus, tačiau šiam pasiekimui jam prireikė net 25 metimų iš žaidimo.

Nepaisant keturių prarastų kamuolių, gerą įspūdį sirgaliams paliko naujoko Rono Bakerio žaidimas. Starto penkete traumuotą Derricką Rose‘ą pakeitęs gynėjas susitikimą užbaigė su 9 taškais, 4 atkovotais ir 2 perimtais kamuoliais bei 6 rezultatyviais perdavimais.

Ne ką mažiau įspūdingą pasirodymą surengė ir atsarginis „Knicks“ vidurio puolėjas Kyle‘as O‘Quinnas, atkovojęs 12 kamuolių ir blokavęs net 5 varžovų metimus. Sėkmingas aukštaūgio žaidimas leido Niujorko ekipai kompensuoti dėl anksti prisirinktų asmeninių pražangų nedaug rungtyniavusio Willy Hernangomezo indėlio stoką.

„Knicks“: Carmelo Anthony 23 (9/25 met., 2/8 trit.), Courtney Lee 14, Maurice‘as Ndouras 13 (12 atk. kam.), Justinas Holiday 12, Mindaugas Kuzminskas 11 taškų.

„Bulls“: Jimmy Butleris 26, Nikola Mirotičius 21 (2/8 trit., 10 atk. kam.), Anthony Morrow 15, Robinas Lopezas 11 taškų.

Niujorko klubas prieš penkiomis pozicijomis aukščiau žengiančius „Bulls“ krepšininkus laimėjo visus tris šio sezono tarpusavio susitikimus.