Deja, prie solidaus ketvirtojo kėlinio savo žaidimu neprisidėjo Jonas Valančiūnas, lemiamas rungtynių akimirkas ir vėl praleidęs ant atsarginių žaidėjų suolo. Per pirmuosius tris ketvirčius lietuvis aikštėje praleido 24 minutes ir surinko 10 taškų (5/7 met.), 8 atkovotus kamuolius, perimtą kamuolį, bloką ir klaidą.

Liūto dalį savo indėlio JV į komandos pergalę įnešė jau pirmoje rungtynių pusėje, per kurią pasižymėjo 8 taškais ir 7 atkovotais kamuoliais. Solidų Jono žaidimą iki ilgosios pertraukos užgožė Detroito aukštaūgio Andre Drummondo įspūdinga kova dėl atšokusių kamuolių.

Diskusijose dėl mainų tarp šių dviejų Rytų Konferencijos ekipų atsidūrę krepšininkai šios nakties akistatai turėjo įgauti papildomos motyvacijos kai „Raptors“ generalinis vadybininkas Masaji Ujiri pareiškė, jog J. Valančiūnas yra daug geresnis už A. Drummondą.

Panašu, jog daugiau noro įrodyti savo vertę pasauliui iš šios situacijos pasisėmė „Pistons“ narys, per pirmuosius du kėlinius atkovojęs net 15 kamuolių.

Visgi verta pažymėti, jog nemažą dalį šio skaičiaus A. Drummondas surinko per tas kelias minutes, kurias aikštėje praleido stumdymasis su Toronto naujoku austru Jakobu Poeltlu, o Jonas puikiai stabdė varžovų vidurio puolėją gynyboje ir iki ilgosios pertraukos leido jam surinkti tik 4 taškus (2/7 met., 0/4 baud.).

Tiesioginį pranašumą kovoje dėl atšokusių kamuolių prieš lietuvį amerikietis įgavo ir dėl komandų taktinio pasirinkimo gynyboje – J. Valančiūnas savoje aikštės pusėje laiką leido po derinio „du prieš du“ besivaikydamas iš toliau pataikančius varžovų puolėjus Tobiasą Harrisą, Joną Leuerį ir Marcusą Morrisą, kai A. Drummondas tokiose situacijose likdavo arčiau krepšio ir provokuodavo varžovus atakuoti iš vidutinio nuotolio.

Itin nerezultatyviose rungtynėse neišsiskyrė ir „Raptors“ lyderis DeMaras DeRozanas, iki ilgosios pertraukos prametęs visus keturis metimus iš žaidimo ir nepelnęs nė taško, o net trys iš vienuolikos aikštėje pasirodžiusių svečių žaidėjų – J. Poeltlas, Fredas VanVleetas ir Delonas Wrightas – to padaryti nesugebėjo iki pat finalinės rungtynių sirenos.

Abi komandos šiame susitikime iš žaidimo atakavo žemesniu nei 40 proc. taiklumu, o šių anti-lenktynių rekordininku tapo M. Morrisas, iš trylikos metimų pataikęs tik vieną.

„Pistons“: Reggie Jacksonas 20 (6 rez. perd.), Tobias Harrisas 14, Jonas Leueris 12, Kentavious Caldwell-Pope‘as 9 (4/13 met., 1/9 trit.), Andre Drummondas 8 taškai (22 atk. kam.).

„Raptors“: Serge‘as Ibaka 17 (9 atk. kam.), DeMaras DeRozanas 11 (8 atk. kam., 6 rez. perd.), Demarre Carrollas 12, Normanas Powellas 11, Jonas Valančiūnas 10 taškų.

Ne pirmą sezoną paeiliui itin triukšmingai Detroite palaikomi „Raptors“ per dvylikos be Kyle‘o Lowry jau sužaistų rungtynių seriją iškovojo 7 pergales ir patyrė 5 pralaimėjimus.