Pirmą kartą šiame sezone Domantas Sabonis rungtynes pradėjo ant atsarginių žaidėjų suolelio, o jo vietą šeimininkų starto penkete užėmė iš Čikagos „Bulls“ mainų būdu atvykęs veteranas Tajas Gibsonas.

Energijos į ekipos žaidimą įnešęs D. Sabonis per 20 minučių viso pelnė 6 taškus (3/8 met., 0/1 trit.), prie kurių pridėjo po du atkovotus kamuolius ir rezultatyvius perdavimus bei vieną blokuotą metimą.

Antrame ketvirtyje lietuvis įrašė savo vardą į gražiausių šios nakties epizodų sąrašą atlikdamas įspūdingą dėjimą per varžovų vidurio puolėją Dewayne‘ą Dedmoną. Oklahomos „Thunder“ namų rungtynių transliacijos režisieriai šį epizodą pripažino gražiausiu visų rungtynių momentu.

Iki susitikimo su „Spurs“ Domas buvo vieninteliu šio sezono lygos naujoku, visas rungtynes pradėjusiu savo ekipos starto penkete. Ši išskirtinė serija nutrūko ties 65-osiomis Oklahomos klubo reguliariojo sezono rungtynėmis.

Jau kasdienybe savo pasirodymuose tapusį trigubą dublį šiose rungtynėse surinko „Thunder“ įžaidėjas Russellas Westbrookas. Dinamiškasis šeimininkų lyderis šį statistinį pasiekimą prieš San Antonijaus klubą užfiksavo pirmą kartą savo karjeroje.

Iš 29-ių lygos ekipų, su kuriomis susitikti tenka R. Westbrookui, tik dvi gali pasigirti niekada neleidusios įžaidėjui surinkti trigubo dublio – Čikagos „Bulls“ ir Šarlotės „Hornets“.

Kandidatų iškovoti naudingiausio lygos žaidėjo titulą dvikovoje pakrikštytos rungtynės nesėkmingai susiklostė „Spurs“ lyderiui Kawhi Leonardui, ketvirtame kėlinyje gavusiam smūgį į veidą ir nebegrįžusiam į aikštę.

Visgi šis epizodas nebeturėjo didesnės įtakos rungtynių baigčiai – „Thunder“ prieš varžovus pirmavo beveik visą antrąją rungtynių dalį ir šventė užtikrintą pergalę.

„Thunder“: Russellas Westbrookas 23 (13 atk. kam., 13 rez. perd.), Victoras Oladipo 20, Enesas Kanteris 14 (10 atk. kam.), Dougas McDermottas ir Stevenas Adamsas po 11 taškų.

„Spurs“: Kawhi Leonardas 19, Pau Gasolis 18, LaMarcusas Aldridge‘as 17 taškų.

Išsamią rungtynių statistiką galite rasti čia.

Šis rezultatas leido Oklahomos klubui pergalių skaičiumi susilyginti su šeštoje Vakarų Konferencijos vietoje žengiančia Memfio „Grizzlies“ ekipa.