Vyriausiojo trenerio Alvino Gentry sprendimu Donatas Motiejūnas šiose rungtynėse nežaidė. Tai buvo antras kartas per pastarąsias ketverias rungtynes, kai D-Mo taip ir nebuvo išleistas į aikštę.

Naujajam „Pelicans“ tandemui – Anthony Davisui ir DeMarcusui Cousinsui – tai buvo pirmoji kartu pasiekta pergalė nuo pastarojo atvykimo į klubą.

Dinamiškasis aukštaūgis nebaigė rungtynių dėl išnaudoto asmeninių pražangų limito, tačiau prie pergalės prisidėjo galingu dvigubu dubliu. Bokštų duetas kartu surinko net 57 taškus, 24 atkovotus kamuolius ir 4 blokus.

Ketvirtojo kėlinio pirmoje pusėje svečiai turėjo dviženklę persvarą ir atrodė, jog „Pelicans“ padarė pakankamai, kad pasiektų nesunkią pergalę, tačiau Los Andželo klubas spurtavo rezultatu 14:0 ir likus žaisti kiek mažiau nei dvi minutes išlygino rezultatą.

Visgi lemiamomis minutėmis D. Motiejūno komandos draugai sugebėjo įrodyti savo pranašumą. Anthony Davisas pataikė sudėtingą metimą iš vidutinio nuotolio, po atsakomojo D‘Angelo Russello tritaškio kamuolys net nelietė lanko, Jrue Holiday šaltakraujiškai smeigė tolimą metimą ir perėmė kamuolį iš Brandono Ingramo, tad likus 44 sekundėm „Pelicans“ susigrąžino šešių taškų persvarą.

Per likusį laiką Naujojo Orleano ekipa baudų metimais pridėjo dar du taškus, o šeimininkai pasižymėjo tik netaikliais metimais ir varžovams padovanotų kamuolių gausa.

Būtent prarasti kamuoliai ir tapo pagrindiniu „Lakers“ pralaimėjimo katalizatoriumi. Luke‘o Waltono auklėtiniai surinko net 25 klaidas, kurias „Pelicans“ efektyviai vertė taškais. Keturias paskutines savo atakas Los Andželo klubas vainikavo dviem pramestais D.Russello tritaškiais ir dviem prarastais kamuoliais.

„Lakers“: Nickas Youngas 19 (4/8 trit.), D‘Angelo Russellas (2/11 trit., 6 kl.) ir Brandonas Ingramas (4 kl.) po 16, Jordanas Clarksonas (3 kl.) 14 taškų.

„Pelicans“: Anthony Davisas 31 (10/22 met., 11/17 baud., 9 atk. kam., 3 blk.), DeMarcusas Cousinsas 26 (3/5 trit., 15 atk. kam.), Jrue Holiday 20 (12 rez. perd., 3 per. kam.), E‘Twaune‘as Moore‘as 13 taškų.

Los Andželo klubas patyrė septintąjį pralaimėjimą iš eilės ir „įsitvirtino“ paskutinėje Vakarų Konferencijos vietoje.