Mače su Vašingtono „Wizards“, nesužaidus nė minutės, Marcinas Gortatas prasižengė prieš Zazą Pačuliją, o krisdamas „Warriors“ centras rėžėsi į K. Duranto kojas, – pastarasis iškart griebėsi už kairiojo kelio.

Bet nelaukdami išsamesnių tyrimų rezultatų Ouklando ekipos vadovai susisiekė su Mattu Barnesu ir susitarė šią savaitę pasirašyti sutartį. Bet ne 10 dienų trukmės, o iki pat sezono pabaigos.

„Tai – svajonės išsipildymas! Jaučiuosi taip, tarsi 2007 metais padėjau pradėti naują etapą, dabar grįžtu padėti užbaigti“, – džiūgavo 36-erių metų veteranas, „Warriors“ marškinėlius jau vilkėjęs 2006-2008 metais.

Socialiniame tinkle „Instagram“ nuotrauka pasidalijęs M. Barnesas antradienio vakarą pavadino „laimingiausia gyvenimo diena“ po vaiko gimimo.

M. Barnesas sezoną pradėjo Sakramento „Kings“ klube, bet buvo atleistas. Per rungtynės amerikietis rinko po 7,6 taško, 5,4 atkovoto kamuolio ir 2,8 rezultatyvaus perdavimo.

ESPN informuoja, kad norėdama sudėtyje padaryti vietos 201 cm ūgio puolėjui, „Warriors“ bus priversta atsisakyti planų pasirašyti su Jose Manueliu Calderonu. Kadangi su 35-erių metų ispanu buvo pasiektas žodinis susitarimas, Ouklando vadovybė pasielgė itin gražiai – su įžaidėju pasirašys sutartį iki sezono pabaigos, bet iškart atleis ir taip galės jam išmokėti visą sutartą sumą.