Starto penkete rungtynes pradėjęs Domantas Sabonis labai greitai susidūrė su asmeninių pražangų problema. DeMarcuso Cousinso ir Anthony Daviso duetui rungtyniaujant itin agresyviai lietuvis buvo priverstas tenkintis vos 8 žaidimo minutėmis, per kurias spėjo pelnyti 4 taškus (2/3 met., 0/1 trit., 0/1 baud.) ir atkovoti vieną kamuolį.

Beveik trigubai daugiau laiko aikštėje praleido Donatas Motiejūnas, daugiau nei įprasta žaidybinio laiko gavęs dėl aukšto D. Cousinso pražangų skaičiaus. Per 23 minutes D-Mo surinko 6 taškus (2/6 met., 0/2 trit., 2/6 baud.) ir 4 atkovotus bei vieną perimtą kamuolį.

Abiem lietuviam sėkmingiau susiklostė pirmoji tarpusavio dvikova šiame sezone, kai D. Sabonis sumetė 8, o D. Motiejūnas – 10 taškų.

Nuo D. Cousinso atvykimo į Naująjį Orleaną visas trejas žaistas rungtynes pralaimėję „Pelicans“ šiąnakt ir vėl rėmėsi puikiu abiejų aukštaūgių žaidimu, tačiau nesulaukė rimtesnės pagalbos iš antro plano krepšininkų.

„Didįjį trejetą“ su bokštais sudaryti turintis įžaidėjas Jrue Holiday pasižymėjo tik 6 taškais, o per pastarąsias trejas rungtynes pataikė tik 2 tolimus metimus iš 14 bandymų. Ekipos neišgelbėjo ir pirmą kartą starto penkete rungtynes pradėjęs snaiperis Hollisas Thompsonas, per 31 minutę pelnęs 7 taškus.

Dinamiškasis D. Cousinsas rungtynėse sužaidus vos 32 sekundes po krepšiu susikibo su „Thunder“ aukštaūgiu Stevenu Adamsu. Arbitrai krepšininkams skyrė po techninę pražangą, kuri D. Cousinsui tapo jau 18-ąja šiame sezone. Jei NBA lyga nuobaudos neanuliuos, aukštaūgis bus suspenduotas vienoms rungtynėms.

Savo pasirodymą šiose rungtynėse D. Cousinsas taip pat baigė priverstinai, kai išnaudojo šešių asmeninių pražangų limitą. Vos 21 minutę žaidęs vidurio puolėjas surinko įspūdingą dvigubą dublį.
Šeimininkų gretose ir vėl nesulaikomai žaidė R. Westbrookas, sirgalius pradžiuginęs ne tik trigubu dubliu, bet ir 41 pelnytu tašku.

Per pirmuosius tris kėlinius pataikęs 7 iš 19 metimų, ketvirtajame įžaidėjas sumetė 7 iš 10 ir pelnęs 21 tašką pasiekė naują karjeros rezultatvyumo ketvirtajame kėlinyje rekordą. Sėkmingas žaidimas lemiamomis minutėmis padėjo ekipai reguliariojo sezono seriją prieš „Pelicans“ laimėti rezultatu 4:0.

Per ketverias tarpusavio rungtynes R. Westbrookas surinko tris trigubus dublius.

„Thunder“ šiąnakt vis dar negalėjo padėti traumą patyręs atakuojantis gynėjas Victoras Oladipo, o jo vietą starto penkete antrą kartą paeiliui užėmęs ispanas Alejandro Abrinesas ir vėl surinko dviženklį pelnytų taškų skaičių. Per pastarąsias dvejas rungtynes europietis pataikė 8 iš 18 tritaškių ir vidutiniškai renka po 16 taškų.

Domanto Sabonio nukonkuruoti nesugebėjo ekipos naujokas Tajas Gibsonas, per 21 minutę pataikęs tik 2 metimus iš 9 ir surinkęs 6 taškus. Kitas iš „Bulls“ į Oklahomą atvykęs krepšininkas, Dougas McDermottas, pasižymėjo vos 2 taškais.

„Thunder“: Russellas Westbrookas 41 (14/29 met., 11 atk. kam., 11 rez. perd.), Enesas Kanteris 20 (9 atk. kam.), Stevenas Adamsas (10 atk. kam.) ir Alejandro Abrinesas po 13 taškų.

„Pelicans“: Anthony Davisas 38 (15/28 met., 6/6 baud.), DeMarcusas Cousinsas 31 (8/15 met., 15/15 baud., 10 atk. kam.), E‘Twaune‘as Moore‘as 10 taškų.

Naktį iš antradienio į trečiadienį „Thunder“ namuose priims diviziono varžovus Jutos „Jazz“ (37/22), o „Pelicans“ taip pat namuose susitiks su Detroito „Pistons“ (28/31) klubu.