Po penkiolikos dienų pertraukos oficialiose rungtynėse į aikštę išbėgo ir Mindaugas Kuzminskas, pastarąsias trejas rungtynes vyriausiojo trenerio Jeffo Hornaceko sprendimu stebėjęs iš šalies. Visgi ir šį kartą į kovą lietuvis mestas buvo tik ketvirtojo kėlinio pradžioje, kai susitikimo baigtis jau buvo beveik aiški.

Per 7 aikštėje praleistas minutes Mindaugas nė karto nemetė į krepšį ir spėjo į savo statistiką įrašyti tik klaidą ir asmeninę pražangą. Tai buvo jau septintosios šio sezono rungtynės, kai Kūzia paliko aikštę nepasižymėjęs taškais.

Pralaimėjimas nebuvo vieninteliu skaudžiu įvykiu „Knicks“ ekipai. Dėl dešinės čiurnos traumos aikštę paliko ir joje nebepasirodė latvis Kristapas Porzingis. Kokio rimtumo traumą patyrė prieš kelias dienas NBA „Įgūdžių konkursą“ laimėjęs aukštaūgis klubas turėtų pranešti artimiausiu metu.

Pirmajame rungtynių kėlinyje fantastiškai rungtyniavo svečių atakuojantis gynėjas Courtney Lee, sumetęs visus šešis iš žaidimo atliktus metimus ir surinkęs 13 taškų, tačiau jo pasirodymą užgožė „Cavaliers“ vidurio puolėjas Tristanas Thompsonas, vien per pirmąsias dvylika minučių sugebėjęs atkovoti net 6 kamuolius po varžovų krepšiu.

Aukštesnę pavarą neilgai trukus įjungė ir LeBronas Jamesas. Pirmajame kėlinyje kitiems pasidžiaugti leidęs Klivlando lyderis perėmė rungtynių kontrolę į savo rankas ir surinko jau 48-ąjį savo karjeros trigubą dublį (6 šiame sezone).

Be Kevino Love‘o rungtyniavę šeimininkai galiausiai pralaimėjo svečiams kovą dėl atšokusių kamuolių, bet ją sugebėjo kompensuoti puikiu pataikymu iš toli – tikslą pasiekė 15 iš 38 (40 proc.) čempionų tritaškių.

„Cavaliers“: Kyrie Irvingas 23, Kyle‘as Korveris 20 (6/10 trit.), LeBronas Jamesas 18 (7/11 met., 13 atk. kam., 15 rez. perd.), Channingas Frye ir Richardas Jeffersonas po 14, Tristanas Thompsonas (14 atk. kam.) ir Derrickas Williamsas po 10 taškų.

„Knicks“: Courtney Lee 25 (10/15 met., 6 atk. kam., 5 rez. perd.), Carmelo Anthony 20, Derrickas Rose‘as 13, Willy Hernangomezas 11 taškų (10 atk. kam.).

Kontroversijos į rungtynes įnešė buvęs „Knicks“ žaidėjas, iš Klivlando kilęs Charlesas Oakley, arenoje stebėjęs rungtynes kartu su „Cavaliers“ savininku Danu Gilbertu.