Visgi dviejų savaičių trukmės „Mardi Gras“ karnavalo emocijomis šiuo metu gyvenančių džiazo sostinės aistruolių džiaugsmas truko neilgai. Tik vieną kėlinį Hjustono „Rockets“ (41/18) ekipai priešinęsi šeimininkai patyrė skaudų pralaimėjimą rezultatu 99:129 (28:30, 22:36, 17:34, 32:29). Po trijų ketvirčių ekipas skyręs 33 taškų skirtumas tapo didžiausiu šios rungtynių dalies deficitu Naujojo Orleano klubo istorijoje.

Lietuvoje šis susitikimas buvo itin laukiamas ne tik dėl D. Cousinso debiuto – prieš savo buvusią ekipą pirmą kartą į kovą stojo Donatas Motiejūnas. Visgi lietuviui sužibėti ir priversti Hjustono klubą gailėtis priimto sprendimo nepavyko – per 10 aikštėje praleistų minučių D-Mo spėjo pasižymėti 6 taškais (2/3 met., 1/2 trit., 1/1 baud.), 2 atkovotais ir 2 prarastais kamuoliais bei trimis asmeninėmis pražangomis.

Pirmuosius savo taškus lietuvis pelnė po itin gražaus naujojo komandos draugo D. Cousinso perdavimo.

Solidžias rungtynes sužaidęs aukštaūgis liko per plauką nuo ypatingo pasiekimo. Per visą NBA istoriją tik devyni krepšininkai yra surinkę „5x5“ statistinę eilutę – bent po penkis vienetus penkiose statistikos kategorijose. Šiąnakt D. Cousinsui iki bilieto į išskirtinį klubą pritrūko tik vieno blokuoto metimo.

Per pastarąjį dešimtmetį „5x5“ pasiekė tik du žaidėjai: 2015-ais tą padaręs Draymondas Greenas ir 2012-ais tokiomis rungtynėmis savo vardą į lygos istoriją įrašęs prancūzas Nicolas Batumas.

Pirmosiose tarpusavio rungtynėse absoliutų lygos rekordą išmestų ir pataikytų tritaškių kategorijose pasiekę „Rockets“ (24 iš 61 trit.) šiąnakt iš už lenktosios linijos atakavo beveik taip pat gausiai. Tikslą pasiekė 20 iš 51 Hjustono ekipos tolimo metimo.

Daugiau nei trečdalį šių šūvių pataikė ekipos debiutantas Lou Williamsas, tik rungtynių dieną prisijungęs prie komandos po mainų su „Lakers“ klubu. Tik šią vasarą Naująjį Orleaną palikę Ryanas Andersonas ir Ericas Gordonas kartu pataikė 7 tolimus metimus iš 20, o kiekvienas pastarojo prisilietimas prie kamuolio buvo pasitiktas „Pelicans“ sirgalių švilpimu.

Verta paminėti ir Patricko Beverley pasirodymą – starto penkete rungtynes pradėjęs „Rockets“ gynėjas pelnė tik 2 taškus, tačiau atliko 5 rezultatyvius perdavimus bei atkovojo 12 ir perėmė 4 kamuolius. Hjustono gynėjas puikiai dirbo ir gynyboje, priversdamas varžovų įžaidėją Jrue Holiday pataikyti tik 3 iš 12 metimų iš žaidimo.

„Pelicans“: Anthony Davisas 29 (8/21 met., 13/16 baud., 9 atk. kam.), DeMarcusas Cousinsas 27 (11/19 met., 1/5 trit., 14 atk. kam., 5 rez. perd., 5 per. kam., 4 blk.), Omri Casspi 12 taškų.

„Rockets“: Lou Williamsas 27 (7/11 trit.), Ericas Gordonas 19 (4/14 trit.), Ryanas Andersonas 17, Clintas Capela 15 (8 atk. kam.), Jamesas Hardenas 13 (3/9 met., 14 rez. perd.), Montrezlas Harrellas 10 taškų.

Artimiausiose rungtynėse „Pelicans“ išvykoje susitiks su Dalaso „Mavericks“, o savaitę užbaigs lietuviška dvikova – Donatas Motiejūnas prieš Domantą Sabonį ir Oklahomos „Thunder“ ekipą.