Anot karjerą pajėgiausioje pasaulio krepšino lygoje pradėjusio jauniausio Arvydo Sabonio sūnaus, jis kasmet labai norėtų vilktis nacionalinę Lietuvos rinktinės aprangą.

„Man labai svarbu žaisti nacionalinėje ekipoje. Man patinka atstovauti savo šaliai bet kuriose aukščiausio lygio rungtynėse. Nesvarbu, ar tai būtų „Eurobasket“, pasaulio čempionatas ar olimpiada. Didžiuojuosi, kad esu iš Lietuvos ir noriu padaryti viską, ką galiu geriausia savo šaliai“, – kalbėdamas su oficialiu FIBA puslapiu tvirtino 211 cm ūgio krepšininkas.

Lietuva 2017 metų Europos čempionate žais B grupėje, Tel Avive, su Izraelio, Ukrainos, Gruzijos, Italijos ir Vokietijos rinktinėmis.

„Sunki grupė, visos dalyvės konkurencingos. Europos krepšinio lygis kiekvienais metais auga, ir mes turime visos rungtynėse demonstruoti geriausią krepšinį. Visos tos komandos turi daug gerų žaidėjų“, – teigė D. Sabonis.

Visuomet stengiamės padaryti tai, ką galime geriausia. Žaisime kietai ir mėginsime laimėti turnyrą. Reikia laimėti visas rungtynes, kad gautume Europos žemyno karūną.
Domantas Sabonis

Paklaustas, kokie lūkesčiai po 2013 ir 2015 metų laimėtų Europos vicečempionų titulų, „Thunder“ puolėjas tikino, kad kaip visuomet – laimėti: „Visuomet stengiamės padaryti tai, ką galime geriausia. Žaisime kietai ir mėginsime laimėti turnyrą. Reikia laimėti visas rungtynes, kad gautume Europos žemyno karūną.“

D. Sabonis tvirtino, kad nori žaisti „Eurobasket 2017“ turnyre, tačiau šį norą turi palaiminti ir „Thunder“ vadovybė.

„Taip, aš labai noriu ginti Lietuvos garbę. Tačiau savo žodį turi pasakyti ir klubas, man labai įdomu, koks jis bus“, – pažymėjo lietuvis.

Pernai D. Sabonis su Lietuvos rinktine debiutavo olimpinėse žaidynėse ir iš ten parsivežė pačius gražiausius prisiminimus. Tiesa, 7-oji vieta – ne ta, apie kurią svajojo jaunasis aukštaūgis.

„Pradėjome tikrai gerai, tačiau tuomet kažkas nutiko – pakriko gera atmosfera komandoje. Iš tikrųjų, nežinau, kas įvyko, tačiau kaip komanda, mes palūžome“, – dalijosi įspūdžiais krepšininkas.

Išgirdęs tradicinį klausimą, kokią įtaką jo karjerai daro tėvo pavyzdys, Domantas tikino, kad jis visuomet šalia.

„Jis visada mane palaiko ir duoda patarimų, kaip pagerinti žaidimą. Jis žiūri beveik kiekvienas rungtynes, kuriose žaidžiu, tuomet skambina ir aiškina, kaip galėjau sužaisti geriau“, – pasakojo „Thunder“ puolėjas.

Anot jo, geriausias tėvo patarimas – būti kantriam ir sunkiai dirbti, kol gaus šansą.

Pirmasis D. Sabonio sezonas jau įpusėjo – krepšininkas prisipažino, kad daug dalykų nutiko per NBA karjeros pradžią.

„Naujokų biržos naktį buvau išmainytas, pradėjau sezoną nežinodamas, ko tikėtis. Tačiau gavau laiko aikštėje ir tuo mėgaujuosi. Esu patenkintas esama situacija. Daug mokausi ir jaučiuosi gerai“, – tikino lygos naujokas.

„Atvykęs į „Thunder“ turėjau išmokti žaisti sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje. Nebuvau prie to pratęs. Vis dėlto man tai patinka. O Oklahomoje jiems patinka, kad galiu pataikyti tritaškius, veržtis krepšio link arba perduoti kamuolį“, – sakė jis.

Šį sezoną D. Sabonis NBA lygoje nuo trijų taškų linijos metė 124 kartus ir pataikė 39. Su 31,5 proc. taiklumu lietuvis patenka į penketą taikliausių „Thunder“ komandos tritaškininkų.

„Praeityje tiek tritaškių nemečiau, tačiau dabar to prašo pats treneris. Taigi, tuo ir užsiimu. Salėje daug laiko praleidžiu tobulindamas metimą. Kai per rungtynes esu prie tritaškio linijos ir niekas manęs nedengia – metu“, – aiškino jis.

Paklaustas apie kitus lietuvius NBA lygoje, D. Sabonis kalbėjo, kad daugiau bendrauja su buvusiu bendraklubiu Malagos „Unicaja“ komandoje Mindaugu Kuzminsku, kuris vilki Niujorko „Knicks“ marškinėlius.

„Nesu nustebęs dėl jo solidaus žaidimo pirmą sezoną. Jis labai geras žaidėjas, puikiai pasirodė Rio de Žaneiro olimpiadoje prieš geriausius oponentus. Jis atrodo laimingas tuo, kokį sezoną turi. Net neabejoju, kad jis gerai žais ir toliau“, – tvirtino „Thunder“ puolėjas.