Antrą kartą renginio istorijoje aštuoni dalyviai buvo suskirstyti į dvi grupes. Aukštaūgių ketvertą sudarė K. Porzingis, Denverio „Nuggets“ atstovaujantis serbas Nikola Jokičius, Sakramento „Kings“ lyderis DeMarcusas Cousinsas ir namų arenoje varžęsis Donato Motiejūno komandos draugas Naujojo Orleano „Pelicans“ klube Anthony Davisas.

Pirmajame etape triumfavo europiečiai – K. Porzingis įveikė D. Cousinsą, o N. Jokičius sudaužė A. Daviso viltis iškovoti trofėjų savų sirgalių akivaizdoje. Modernaus NBA aukštaūgio vaidmenį įkūnijančių antramečių lygos krepšininkų dvikovoje latvis aplenkė serbą ir antruoju bandymu pataikęs tolimą metimą iškopė į finalą.

Gynėjų grandies kvarteto kovos prasidėjo nuo J. Wallo ir G. Haywardo dvikovos, kurioje savo pranašumą įrodė pastarasis krepšininkas, pusfinalyje eliminavęs Deviną Bookerį pirmame etape įveikusį Isaiah Thomasą. Turnyro išvakarėse favoritais laikytus „Wizards“ ir „Celtics“ įžaidėjus palaužęs Jutos klubo lyderis stojo į lemiamą dvikovą su K. Porzingiu.

Visgi latvis pranoko visus lūkesčius ir per plauką aplenkęs varžovą jau pirmuoju bandymu žaibiškai smeigė lemiamą tritaškį ir tapo pirmuoju europiečiu lygos istorijoje, sugebėjusiu triumfuoti šiame konkurse.

Verta paminėti ir tai, jog antrą kartą į renginį įtraukus lygos aukštaūgius, būtent jų atstovai laimėjo abu tokio pobūdžio turnyrus. Pernai Toronte vykusiame konkurse triumfavo Minesotos „Timberwolves“ vidurio puolėjas Karl-Anthony Townsas.