Be aktualiausios ir pačios įvairiausios informacijos iš NBA lygos virtuvės – naujienų, apžvalgų, multimedijos projektų – naujasis NBA portalas kasdien pateiks specialiai Lietuvai lygos skiriamą vaizdo turinį su išskirtiniais mūsų krepšininkų ir ryškiausių turnyro žvaigždžių pasirodymais, kiekvieną savaitę portale bus transliuojamos NBA reguliariojo sezono ir atkrintamųjų varžybų rungtynės.

Be to, NBA krepšinio gerbėjai portale realiu laiku ras visą autentišką ir Lietuvai adaptuotą oficialią lygos statistiką su pačiais netikėčiausiais pjūviais ir analizavimo galimybėmis. Portale savo tinklaraštį turės nemažą darbo su NBA lyga patirtį sukaupęs Rokas Grajauskas, redakcija savo įžvalgas apie lygą kvies pateikti ir kitus krepšinio entuziastus.

„Stiprus sporto turinys ir partnerysčių su sporto organizacijomis stiprinimas – viena iš pastarųjų metų DELFI strateginių krypčių. Džiaugiamės pradėję išskirtinę bendradarbiavimą su viena iš prestižiškiausių sporto organizacijų pasaulyje ir turėdami galimybę Lietuvos krepšinio sirgaliams suteikti kokybišką žiniasklaidos turinį kartu su vienu svarbiausių projekto aspektų – kassavaitinėmis NBA rungtynių transliacijomis portale, – sako DELFI direktorius Vytautas Benokraitis, – Ypač malonu, kad NBA reprezentuojančiu portalu Lietuvoje tampame tuo metu, kai už Atlanto žaidžiančių lietuvių gretos vėl vis gausesnės, o lygos „Visų žvaigždžių“ savaitgalyje mūsų šalis ir vėl turės savo atstovą.“

Šiuo metu NBA klubų sudėtyse yra keturi Lietuvos krepšininkai – lygos naujokai Mindaugas Kuzminskas (Niujorko „Knicks“) ir Domantas Sabonis (Oklahomos „Thunder“) bei penktą sezoną čempionate rungtyniaujantys Jonas Valančiūnas (Toronto „Raptors“) ir Donatas Motiejūnas (Naujojo Orleano „Pelicans“).

„Greičiausiai nesuklysiu pareiškęs, kad viskas prasidėjo dar 1989 metais, kai Šarūnas Marčiulionis tapo pirmuoju lietuviu, pradėjusiu žaisti NBA lygoje. Šarūnas yra tas, kuris praskynė kelią visiems šiuo metu NBA žaidžiantiems europiečiams.

Taip pat su dideliu džiaugsmu prisimename ir didįjį Arvydą Sabonį, kurį stebėjome per visą jo neįtikėtiną karjerą Portlando „Trail Blazers“ klube. Tokie įkvepiantys pavyzdžiai padėjo užaugti nuostabių lietuvių, žaidžiančių NBA, kartai“, – šiuo metu pas mus žaidžia keturi Lietuvos aukštaūgiai, – Lietuvai skirtame savo sveikinime sako NBA padalinio Europoje vadovas Benjaminas Morelis.

NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalis Naujajame Orleane vyks vasario 17-19 dienomis, o jame dalyvaus ir 20-metis puolėjas D. Sabonis – Lietuvos krepšinio legendos A. Sabonio sūnus. D. Sabonis pateko į „Pasaulio“ rinktinę, kurioje yra dešimt pirmus ir antrus metus NBA žaidžiančių krepšininkų iš užsienio. Vasario 17-ąją vyksiančiame „Kylančių žvaigždžių“ mače „Pasaulio“ komanda žais su JAV rinktine.

Paskutinį kartą lietuvis NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalyje dalyvavo prieš trejus metus: 2014-aisiais „Kylančių žvaigždžių“ mače žaidė J. Valančiūnas.

„NBA portalas Lietuvoje išsamiai nušvies „Visų žvaigždžių“ savaitgalio renginius, o jiems pasibaigus krepšinio fanams atsikvėpti neleis – jau vasario 27-ąją pirmą kartą nemokamai realiu laiku čia bus transliuojamos NBA reguliariojo sezono rungtynės. Nuo tada lygos gerbėjai tiesiogines NBA mačų transliacijas bus kviečiami žiūrėti kiekvieną pirmadienį, o kiekvieną rytą jie galės pradėti portale rasdami pačius naujausius vaizdo klipus su Lietuvos krepšininkų ir ryškiausių lygos žvaigždžių pasirodymais, visą lygos statistiką“, – sako DELFI grupės verslo plėtros vadovė Erika Maslauskaitė.

Lietuva – 10-oji šalis Europoje ir 19-oji pasaulyje, su kuria bendradarbiauja NBA lyga. Senajame žemyne NBA turi licencijuotus partnerius Vokietijoje, Ispanijoje, Graikijoje, Italijoje, Turkijoje, Didžiojoje Britanijoje ir kt. NBA tapo pirmąja profesionalia sporto lyga JAV, kuri pradėjo partnerystę su kitomis valstybėmis ir pirmąjį portalą užsienio kalba NBA.com/Japan pristatė 1999 metais.

DELFI taip pat rems NBA renginius Lietuvoje ne sezono metu ir vykdys reguliarias akcijas bei loterijas su galimybe laimėti specialius NBA prizus.

Šiuo metu DELFI grupei priklauso skaitomiausias naujienų portalas DELFI ir gausa teminių portalų, skirtų įvairioms auditorijoms. Tai teminiai portalai ir jų prekių ženklai: Moteris.lt, Cosmopolitan.lt, Tavovaikas.lt, Manonamai.lt, Panele.lt. Specializuoti teminiai interneto kanalai ir jų prekių ženklai: Krepšinis.lt, Vyriškai.lt, Daraupats.lt, Letena.lt, 5Braškės.lt, Klubas.lt, Galjuokauji.lt, Būsiumama.lt, 1000receptų, M360.lt. Grupei priklauso ir skelbimų tinklalapiai bei jų prekių ženklai Alio.lt. Bendrovė DELFI taip pat leidžia skaitomiausius Lietuvoje mėnesinius žurnalus „Moteris“ ir „Panelė“ bei kitus populiarius mėnesinius žurnalus: „Cosmopolitan“, ,„Mano namai“, „Tavo vaikas“. DELFI nuo 2007 m. priklauso Estijos žiniasklaidos grupei „Ekspress Grupp“. Tai žiniasklaidos grupė, plėtojanti laikraščių, internetinės žiniasklaidos, leidybos verslą Baltijos šalyse.

NBA – pasaulinė sporto ir medijų organizacija, suvienijanti tris profesionalaus sporto lygas: Nacionalinę krepšinio asociaciją, Moterų krepšinio lygą ir NBA plėtojimosi lygą. Tarptautiniu mastu vykdoma lygos veikla siejama su varžybų rengimu ir transliavimu 215-oje šalių net 49-iomis kalbomis. Įgyvendindama „NBA Cares“ projektus lyga prisideda prie svarbių socialinių problemų sprendimo. Ji bendradarbiauja su tarptautinio pripažinimo sulaukusiomis organizacijomis, teikiančiomis paramą švietimo, jaunimo ir šeimų ugdymo bei sveikatos priežiūros srityse.