D. Cousinsas praėjusią savaitę dėl diskvalifikacijos praleido rungtynes su Bostono „Celtics“ – 16-ą techninę pražangą dar praėjusį pirmadienį gavęs centras tapo greičiausiai 16 techninių pražangų susirinkusiu žaidėju nuo 2005-2006 metų sezono, kai buvo įvesta automatinė diskvalifikacija.

17-osios techninės pražangos ilgai laukti nereikėjo – rungtynių su Naujojo Orleano „Pelicans“ pirmojo kėlinio pabaigoje kovodamas dėl kamuolio jis neva netyčia ranka kepštelėjo D. Motiejūnui per veidą.

Demarcus Cousins picks up his 17th technical for the season with this face slap to Motiejūnas! #SacramentoProud pic.twitter.com/NxVGjQaRx9— The Fuzz (@TheFuzzNBA) February 13, 2017

Vidurio puolėjas buvo daugiau nei nustebęs dėl tokio teisėjų sprendimo – aikštę trumpam paliko gerokai susikrimtęs. „Pastarosios dienos man varė neviltį. Stengiuosi surinkti mintis ir save“, – teigė jis.

Kol kas tik 53 rungtynes šį sezoną sužaidęs D. Cousinsas jau pasiekė savo praėjusio sezono rekordą. Nepanašu, kad pastarojo sezono techninių pražangų lyderis ketina sustoti, tiesa, kita, 18-oji techninė pražanga, pagal taisykles vėl reikš vienerių rungtynių diskvalifikaciją.

„Akivaizdu, negaliu būti savimi, – skundėsi „Kings“ žvaigždė. – Tai, kaip žaidžiu, daro iš manęs tokį žaidėją, koks esu. Akivaizdu, kad tai nėra leistina. Stengiuosi rasti būdą, žinote, darau, ko tie vaikinai manęs prašo. Nelengva, tačiau stengiuosi.“

Tai, kaip žaidžiu, daro iš manęs tokį žaidėją, koks esu. Akivaizdu, kad tai nėra leistina. Stengiuosi rasti būdą, žinote, darau, ko tie vaikinai manęs prašo. Nelengva, tačiau stengiuosi.
DeMarcusas Cousinsas

Kiekvienas lyginis techninių pražangų skaičius D. Cousinsui iki sezono pabaigos reikš vienerių rungtynių diskvalifikaciją. Už šią vidurio puolėjas neteks ir vieno mačo uždarbio – 192,2 tūkst. JAV dolerių. Be to, už technines pražangas nuo 16-os iki 20-os teks mokėti piniginę 5 tūkst. dolerių baudą.

„Kings“ treneris Davesas Joergeris viliasi, kad D. Cousinsas ras pusiausvyrą aikštėje: „Norime, kad jis būtų kovingas, tačiau jam nėra lengva. Jis – emocingas krepšininkas, visuomet žaidžia aistringai. Yra dalykų, kuriuos reikia koreguoti, tačiau turi praeiti kažkiek laiko.“

Tose pačiose rungtynėse su „Pelicans“ „Kings“ lyderis tapo ir varžovo techninės pražangos auka. Buddy Hieldas mėgindamas apibėgti D. Cousinso pastatytą „sienelę“ grybštelėjo šiam už vyriško pasididžiavimo ir už tai buvo nubaustas.

Maždaug kas ketverias rungtynes po vieną techninę pražangą renkantis vidurio puolėjas yra septintas pagal šią statistinę kategoriją tarp aktyvių NBA krepšininkų. Jo sąskaitoje – 105 techninės pražangos. Tačiau jį lenkia žaidėjai, kurie žaidė dvigubai ar net trigubai daugiau rungtynių. Tokie yra Dirkas Nowitzkis ir Paulas Pierce'as.

Jei ir toliau su tokiu uolumu D. Cousinsas rinks technines pražangas, jis gali tapti vienvaldžiu šios statistinės kategorijos lyderiu. Šeštus metus NBA žaidžiantis krepšininkas 2012-2013 metų sezoną su 17 techninių pražangų buvo nepavejamas, taip pat su 16-a pirmavo 2013–14 metų sezoną.

Tiesa, jam reikės gerokai pasistengti, kad pavytų visų laikų techninių pražangų karalių Rasheedą Wallace'ą. Šiam priklauso sezono rekordas. Žaisdamas su Arvydu Saboniu pašonėje Portlando „Trail Blazers“ komandoje puolėjas 2000-2001 metų sezoną gavo 41-ą techninę pražangą ir septyniskart buvo pašalintas iš aikštės.

R. Wallace'ui priklauso ir antras techninių pražangų rekordas per sezoną – 38-ias jis surinko per 1999-2000 metų sezoną. Jis yra daugiausiai techninių pražangų per karjerą gavęs žaidėjas – jų surinko 317-a.

Vidutiniškai per rungtynes šį sezoną 27,8 taško pelnantis, 10,7 kamuolio atkovojantis ir 4,8 rezultatyvaus perdavimo atliekantis D. Cousinsas – neįprastas vidurio puolėjas, turintis gynėjui būdingą talentą varytis kamuolį ir atlikti rezultatyvius perdavimus. Šį sezoną tritaškius jis meta net 35,8 proc. taiklumu.

DeMarcus Cousins is insane. Centers shouldn't be allowed to do this.

pic.twitter.com/xR5QwDIb1z— NBA SKITS (@NBA_Skits) February 5, 2017

2016-2017 metų NBA sezono techninių pražangų lyderiai:
(krepšininkas, komanda, rungtynės, techninės pražangos)

DeMarcusas Cousinsas„Kings“5317
DeAndre Jordanas„Clippers“5412
Russelas Westbrookas„Thunder“5511
Dwightas Howardas„Hawks“499
Demaras DeRozanas„Raptors“489
Johnas Wallas„Wizards“519
Kyle'as Lowry„Raptors“548
Kevinas Durantas„Warriors“548
Isaiah Thomas„Celtics“508
Draymondas Greenas„Warriors“518
Devinas Bookeris„Suns“548