Milvokio „Bucks“ naujokui Thonui Makeriui buvo leista sugrįžti į JAV po savaitgalį Kanados Toronto mieste vykusių NBA rungtynių su Toronto „Raptors“, tačiau situacija, kurioje atsidūrė 19-metis 216 cm ūgio vidurio puolėjas, sukėlė nemenką audrą žiniasklaidoje, NBA bendruomenėje ir tarp lygos sirgalių.

T. Makeris 1997-aisiais gimęs Vau mieste, esančiame Pietų Sudano vakaruose, o Sudanas pateko į D. Trumpo juodajį sąrašą – kaip ir Irano, Irako, Sirijos, Jemeno, Somalio ir Linijos piliečiams, sudaniečiams tris mėnesius draudžiama atvykti į JAV.

Šiuo atveju T. Makeriui sugrįžti į JAV padėjo tik vaikystėje įgyta Australijos pilietybė (kartu su šeima 5-erių Th. Makeris nuo Sudane vykusio pilietinio karo pabėgo į šią Okeanijos šalį) – kitu atveju jaunasis krepšinio talentas, išskridęs į Kanadą, sugrįžti į amerikiečių teritoriją nebūtų galėjęs.

„Aš labai dėkoju visiems fanams, kurie palaikė Thoną. Džiaugiuosi, kad šiam jaunam žmogui nebuvo sudaryta kliūčių, didžiuojuosi juo ir esu įsitikinęs, kad NBA lygoje jis dar tars svarų savo žodį“, – kalbėjo „Bucks“ viceprezidentas Alexanderis Lasry.

Nuo šiol keliaudamas Th. Makeris su savimi privalės turėti Australijos pasą, tačiau kaip jo gimimo vietą ir pilietybės klausimą ateityje traktuos JAV pasienio pareigūnai, mįsle išlieka ne tik „Bucks“ klubui.

Panašioje situacijoje atsidūrė ir Los Angeles „Lakers“ veteranas Luolas Dengas, 1985-aisiais gimęs tame pačiame Vau mieste. Šis krepšininkas turi dvigubą – Pietų Sudano ir Didžiosios Britanijos pilietybę.

Kokių sprendimų dėl savo žaidėjų imsis „Bucks“ ir „Lakers“ klubai, kol kas nėra aišku. Torontas – vienintelis užsienio miestas, į kurį periodiškai tenka skraidyti NBA klubams. Neatmetamas variantas, kad D. Trumpo politikai nesikeičiant, žaidėjai į Kanadą elementariausiai nekeliaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)