Skaičiuojant nuo praėjusio sezono superfinalo, „Golden State Warriors“ (35/6) krepšininkai LeBrono Jameso vedamiems Klivlando „Cavaliers“ (29/11) buvo pralaimėję jau keturis kartus iš eilės, tad apie šios nakties emocinę svarbą Steve‘o Kerro auklėtiniai kalbėjo daug ir vienbalsiai. Ir šiąnakt žodžiai apie maksimalų susikaupimą tapo kūnu.

Dėl „nečempioniško“ žaidimo šiame sezone kritikuojami „Warriors“ jau pirmoje rungtynių pusėje pelnė 78 taškus ir susikrovė 29-ių taškų persvarą, o rungtynes laimėjo bendru rezultatu 126:91 (37:22, 41:27, 17:22, 31:20) ir įgavo minimalų psichologinį pranašumą prieš potencialų susitikimą su „Cavaliers“ šių metų NBA superfinale.

Šeimininkai puikiai stabdė svečių didįjį trejetą – LeBronas Jamesas ir Kyrie Irvingas kartu surinko 4 rezultatyvius perdavimus ir 12 klaidų, tuo tarpu Kevinas Love‘as pataikė tik 1 iš 6 metimų iš žaidimo ir pelnė vos 3 taškus. Tiesa, pastarasis patyrė nugaros sutrenkimą ir po ilgosios pertraukos į aikštę nebegrįžo.

Savo ruožtu „Warriors“ gretose įstabų efektyvumą pademonstravo Andre Iguodala ir Shaunas Livingstonas, kartu pataikę 12 iš 13 metimų iš žaidimo ir viso surinkę 27 taškus. Atsarginių žaidėjų rezultatyvumo dvikovą šeimininkai laimėjo 44:30.

Rungtynėse neapsieita ir be kontroversiškų epizodų. Trečiojo ketvirčio viduryj greitos Klivlando krepšininkų atakos metu Draymondas Greenas prasižengė prieš L. Jamesą, o šiam atsidūrus ant parketo ėmė emocionaliai demonstruoti, jog „Cavaliers“ lyderis suvaidino kontaktą.

Užstoti L. Jameso šoko veteranas Richardas Jeffersonas. Po vaizdo peržiūros jam ir D. Greenui skirta abipusė techninė, o pastarajam ir pirmo laipsnio nesportinė pražanga.

„Warriors“: Klay‘us Thompsonas 26 (5/11 trit.), Kevinas Durantas 21, Stephenas Curry 20 (5/12 trit., 11 rez. perd., 4 per. kam.), Andre Iguodala 14, Shaunas Livingstonas 13, Draymondas Greenas 11 taškų (13 atk. kam., 11 rez. perd., 5 blk.).

„Cavaliers“: LeBronas Jamesas 20 (6/18 met., 8 atk. kam., 2 rez. perd., 6 kl.), Kyrie Irvingas 17 (6/19 met., 2 rez. perd., 6 kl.), Imanas Shumpertas 15, Kyle‘as Korveris ir Richardas Jeffersonas po 11 taškų.

Lygos ekspertai vienbalsiai prognozuoja, jog superfinale trečius metus iš eilės susitiks būtent „Warriors“ ir „Cavaliers“ ekipos. Per visą NBA istoriją dvi tos pačios komandos niekada nesugebėjo atkeliauti iki superfinalo tris kartus iš eilės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)