J. Valančiūnas su šiuo rodikliu tapo ir visų laikų Toronto „Raptors“ (25/13) rekordininku skaičiuojant tik namų rungtynes.

Nors iš žaidimo uteniškis ir neatakavo itin taikliai (6/18 dvitaškiai, 6/6 baudos), jis šį kartą puikiai darbavosi gynyboje, kur pristabdė varžovų aukštaūgį Alą Horfordą, likusį su 14 taškų, ir neleido laisvai nardyti po savo krepšiu kitiems Bostono „Celtics“ (23/15) atstovams, kuriuos lemiamu metu (per paskutinę pusantros minutės) apdovanojo dviem blokais.

Be to, JV būnant aikštėje „Raptors“ už svečius buvo pranašesni net 17 taškų ir sugebėjo išplėšti svarbią pergalę 114:106, nors likus žaist pusę kėlinio dar atsiliko 91:100.

Tiesa, kaip ir įprasta po dvikovos J. Valančiūnas buvo lietuviškai kuklus ir gyrė visos komandos pastangas, o ne savo istorinį pasirodymą.

„Mes visi buvome aktyvūs, žaidėme energingai, atitvėrėme varžovus, darėme kitus smulkius dalykus, ypač antroje dalyje. Todėl ir laimėjome rungtynes“, – sakė jis.

Paklaustas, kaip jam pavyko susitvarkyti su A. Horfordu, JV pirmiausia už patarimus dėkojo treneriams.

„Kiekvieną dieną aš mokausi. Išmokau šio to po paskutinio mačo su jais. Kalbėjau su treneriais ir padarėme tam tikrus pakeitimus, kaip turėčiau gintis.

Buvau aktyvesnis, nebeleidau jam mėtyti tritaškių. Mano užduotis buvo eliminuoti tai iš jo žaidimo. Jis vis tiek porą pataikė, nes yra geras žaidėjas. Bet svarbiausia buvo sustabdyti jo du prieš du su Isaiah Thomasu“, – teigė Jonas.

Jis sutiko su žurnalistų vertinimu, kad grumtynės aikštėje priminė atkrintamąsias varžybas, bet tikino, kad jie tam buvo pasirengę:

„Jie lenktyniauja dėl antros vietos, o mes – dėl pirmos. Buvo gera kova. Jie grūmėsi fiziškai, laikė rankomis, stumdėsi. Toks jų stilius. Tačiau mes neleidome, kad tai mus paveiktų, ir žaidėme savo žaidimą“.

Pagyrų lietuviui šį kartą nepagailėjo „Raptors“ vyriausiasis treneris Dwane'as Casey, kuris prisipažino net pats likęs nustebęs tokio sėkmingo jo žaidimo.

„JV tobulėja, tampa vis geresnis. Ar jis jau išbaigtas produktas? Ne. Bet šiandien jis toks buvo. JV padarė daugiau, nei mes galėjome jo prašyti“, – po sunkios pergalės pažymėjo D. Casey.

Beje, pirmo kėlinio viduryje užfiksuotas komiškas epizodas, kai kovoti dėl ginčo kamuolio stojo 213 ūgio J. Valančiūnas ir žemiausias NBA lygos krepšininkas I. Thomas (175 cm). Pastarasis nė nemėgino šokti į viršų ir teisėjui išmetus kamuolį į orą atsitraukė link savo krepšio gintis, bet niekieno netrukdomas JV kamuolį pamušė nesėkmingai, šio nesugebėjo užvaldyti net keli „Raptors“ žaidėjai ir jis galiausiai kirto vidurio liniją bei atiteko būtent bostoniečiams.

Tai išvydęs mūsiškis iš nusivylimo net susigriebė už galvos, o NBA TV komentatoriai nepatingėjo jam įkąsti ir apibūdinti epizodą kaip lygioje vietoje prarastu kamuoliu.

Šis epizodas – rimtas pretendentas į šios savaitės „Shaqtin' A Fool“ laidą.

Kitą mačą „Raptors“ žais šeštadienį namuose su Bruklino „Nets“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)