D. Sabonis visas kol kas žaistas 32-ejas rungtynes pradėjo Oklahomos „Thunder“ starto penkete. Lietuvis jau septintame savo mače NBA lygoje pasižymėjo dvigubu dubliu, kai į Majamio „Heat“ klubo krepšį įmetė 15 taškų ir atkovojo 10 kamuolių.

Vėliau puolėjas užsuko į Portlandą – miestą, kuriame gimė. Sentimentų nestokojusiame susitikime Domantas kovojo prieš buvusią savo tėvo komandą „Trail Blazers“ (5 taškai, 9 atk. kam., pralaimėta 95:114).

Visai neseniai D. Sabonis surengė kol kas geriausią savo karjeros NBA pasirodymą: Bostone sužaidė tobulą pirmą dvikovos pusę, per kurią sumetė 17 taškų (4/4 dvitaškiai, 3/3 tritaškiai), o iš viso surinko 20 taškų ir stipriai prisidėjo prie pergalės 117:112.

Vos prieš kelias dienas Domantas monstrišku dėjimu kaire ranka su varžovo pražanga įsiveržė ir į gražiausių dienos epizodų TOP-10.

O štai naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Tenesyje vyksiančiose rungtynėse „Saboniuko“ ir „Thunder“ (20/12) laukia dar vienas naujas ir itin rimtas išbandymas – principinis Vakarų konferencijos turnyro lentelės kaimynų mūšis su Memfio „Grizzlies“ (20/14).

D. Saboniui būsimas mačas turėtų kelti daugiau emocijų nei paprastai. Kitoje aikštelės pusėje bus 35-erių metų veteranas Zachas Randolphas – žmogus, su kuriuo savo laiku „Trail Blazers“ gretose aukštaūgių duetą sudarė Arvydas Sabonis.

Z-Bo ir Sabas kartu praleido tik vieną sezoną, bet spėjo tapti gerais komandos draugais ir puikiu tandemu, nors pirmajam tebuvo 21-eri metai, o antrajam jau ėjo 39-ieji.

Tuomet dar Zachary Randolphu vadintas puolėjas su A. Saboniu žaidė starto penkete ir netgi kartu nusifilmavo nuotaikingoje oro linijų reklamoje.

Verta pastebėti, kad paskutinius savo taškus NBA Sabas pelnė metimu iš po krepšio būtent po Z. Randolpho perdavimo septintose Vakarų konferencijos ketvirtfinalio rungtynėse su Dalaso „Mavericks“.

Abu jie buvo bene pastebimiausi svečių gretose (Sabas: 16 tšk., 8 atk. kam., Z-Bo: 14 tšk., 10 atk. kam.), bet „Blazers“, kurie buvo išlyginę serijos rezultatą 3:3, nors iš pradžių atsiliko 0:3, pralaimėjo 95:107 ir baigė savo pasirodymą. Tuo pačiu baigėsi ir A. Sabonio karjera NBA.

Tuo metu Domantui buvo vos 7-eri metai.

Praėjo 13 metų. A. Saboniui dabar jau 52-eji ir jis garbingai eina Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento pareigas. Z. Randolphui – 35-eri su puse ir jis vis dar yra didelė jėga NBA padangėje. Savo ruožtu 20-metis D. Sabonis stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje žengia tik pirmus žingsnius. Tiesa, gal iš dalies ir dėl savo genų jis tikrai neatrodo panašus į sutrikusį pirmoką.

„Grizlių“ priekinė linija su geriausią karjeros sezoną žaidžiančiu Marcu Gasoliu ir visada pavojingu Z. Randolphu – grėsmingas užtaisas, o dar prisidės griausmingoji „FedExForum“ arena, tad D. Sabonio, Steveno Adamso ir kitų aukštų „Thunder“ vyrukų laukia nelengvas vakaras.

Be to, D. Sabonio pavardė tikrai neprasprūs pro akis taip pat kairiarankiui Z. Randolphui, kuris puikiai prisimena žaidžiantį jo tėvą Arvydą ir tai, ką jis sugebėdavo ant parketo.

„Žinote, tai buvo beprotiška. Visada pasakoju Marcui apie jį. Žmogau, jis buvo didis. Jis atlikdavo tokius neįtikėtinus perdavimus. Tiesiog po užtvaros. Jei tu kirsdavai po krepšiu, galėdavai sulaukti jo perdavimo per nugarą, per galvą, tarp kojų ar bet kaip kitaip. Jis buvo geras ir linksmas vyrukas. Išmokau iš jo labai daug. Ir truputį keista, bet aš nuolat apie jį kalbu. Nuolat pasakoju Marcui apie jį. Jei paklaustumėte Marco apie ką mes kalbame, kai susimatome, jis sakytų, kad visada vien apie Sabonį“, – tikino Z. Randolphas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)