Per savo trenerio karjerą NBA lygoje G. Karlas yra matęs šilto ir šalto.

Jis treniravo Klivlando „Cavaliers“, „Golden State Warriors“, Sietlo „SuperSonics“, Milvokio „Bucks“, Dalaso „Mavericks“ ir Sakramento „Kings“ komandas – iš pastarosios amerikietis po užsitęsusio konflikto su DeMarcusu Cousinsu buvo atleistas šių metų balandį.

Kadangi G. Karlas yra sukaupęs milžinišką patirtį, numoti ranka į specialisto mintis, išdėstytas jo parašytoje ir išleistoje knygoje, NBA gerbėjams ir lygos bendruomenės nariams – sudėtinga. Juo labiau, kad G. Karlas palietė opią ir visame pasaulyje nuolat aptarinėjamą problemą – dopingo vartojimą.

„Mes NBA lygoje turime netgi rimtesnę antidopingo programą nei NHL ar MBL (pagrindinės JAV ledo ritulio ir beisbolo lygos, – red. past.) čempionatuose ir ja visuomet giriamės. Nepaisant to, mes vis dar turime rimtų problemų su dopingu, nors jos ir yra kitokios nei prieš trisdešimtmetį. Ir tai mane neramina kur kas labiau, nei tie žiopliai, kurie įkliūna pavartoję kokių nors narkotikų“, – rašo G. Karlas.

„Aš kalbu aš apie daug rimtesnius preparatus, kurie gerina sportinius rezultatus – žmogaus augimo hormonus, steroidus ir taip toliau. Akivaizdu, kad kai kurie iš lygos žaidėjų vartoja dopingą. Kaip išeina, kad kai kurie vyrukai sendami tampa vis geresnės sportinės formos? Kaip jiems pavyksta taip žaibiškai atsigauti po traumų? Kokio velnio jie blaškosi po Vokietiją tarpsezonio metu? Abejoju, kad dėl troškintų kopūstų“, – tęsią amerikietis.

Anot jo, būtent Europoje NBA krepšininkams ir yra teikiamos itin brangios, tačiau dėl tos priežasties pro dopingo kontrolės specialistų akis prasprūstančios paslaugos.

„Greičiausiai jie ten keliauja dėl pačių naujausių ir sunkiai aptinkamų stimuliatorių ir dopingo, kuris yra Europoje. Deja, dopingo patikros sistema visuomet velkasi žingsniu ar dviem nuo dopingo kūrimo sistemos tempų. Dviratininkas Lance‘as Armstrongas niekuomet neįkliuvo duodamas dopingo testą. Man atrodo, mums norisi matyti pačius geriausius atletus, o ne pačius turtingiausius sukčius, kurie naudojasi geriausių mokslininkų paslaugomis. Tačiau aš nežinau, kaip tai išspręsti“, – konstatuoja amerikietis.

Dėl tokių teiginių G. Karlas dalyje JAV žiniasklaidos buvo apkaltintas populizmu – neva, tokiais teiginiais jis tik siekia patraukti dėmesį į savo asmenį ir kelia bereikalingą triukšmą, savo įvardintų problemų negalėdamas patvirtinti jokiais konkrečiais faktais.

Pažymėtina, kad G. Karlas yra dirbęs ir Europoje. 1991-1992 m. jis treniravo Madrido „Real“ komandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)