Geriausias gruodžio mėnesio rungtynes šeimininkų gretose sužaidė krašto puolėjas iš Lietuvos, per 18 minučių surinkęs 6 taškus (2/3 metimų iš žaidimo, 1/2 baud.), atkovojęs 2 ir perėmęs 1 kamuolį, blokavęs varžovo metimą ir pasiekęs naują geriausią NBA karjeros rezultatą su 3 rezultatyviais perdavimais.

Kuzia aikštėje pasirodė likus 40 sekundžių iki pirmojo ketvirčio pabaigos ir per šią trumpą atkarpą spėjo sustabdyti rezultatyviausio „Magic“ žaidėjo Evano Fournier reidą link krepšio, sėkmingai išmušdamas kamuolį be pražangos.

Antrojo kėlinuko pradžioje „Knicks“ komentatoriai Mike‘as Breenas ir Waltas Frazieris su susižavėjimu pasakojo kaip vėlyvą vakarą po rungtynių su Indianos „Pacers“ Mindaugas Kuzminskas, Saša Vujačičius ir Willy Hernangomezas gerą valandą praleido „Madison Square Garden“ arenoje, dirbdami ties savo tritaškių pataikymu.

Lyg išgirdęs šiuos žodžius lietuvis smeigė tolimą metimą, o po kiek laiko pridėjo ir du taškus po gražaus Brandono Jenningso rezultatyvaus perdavimo. Antrojo ketvirčio viduryje lietuvis dar gražesnį perdavimą atliko išmesdamas kamuolį iš už galinės linijos – žiūrėdamas į kitą pusę ir suklaidindamas gynėją Kuzia Justinui Holiday kamuolį padėjo lyg ant lėkštutės.

Bene geriausiai mūsiškio pasirodymą įkūnijo epizodas kai artėjant ketvirtojo kėlinio viduriui M. Kuzminskas po netikslaus B. Jenningso perdavimo sugebėjo išlaikyti kamuolį aikštėje ir atlikti dar vieną rezultatyvų perdavimą nežiūrėdamas į adresatą. Kovingas ir drąsus lietuvio žaidimas sukėlė triukšmingus aplodismentus Krepšinio Meka vadinamojoje „Madison Square Garden“ arenoje.

Baimės kupinas atodūsis tribūnomis nuvilnijo pirmoje ketvirto ketvirčio pusėje, kai po susidūrimo su varžovu aikštę paliko talentingasis „Knicks“ latvis Kristapas Porzingis. Iš Liepojos kilęs krepšininkas po kiek laiko grįžo iš rūbinės ir likusias rungtynes stebėjo mindamas treniruoklio pedalus bei pokštaudamas su žiūrovais.

Niujorko klubas šiose rungtynėse puikiai stabdė „Magic“ snaiperius (5/27 trit.), o pergalę iškovojo gero atsarginių krepšininkų žaidimo dėka. Nuo suolo pakilęs žaidėjai šeimininkams šiose rungtynėse pelnė net 44 taškus, o ispanas Willy Hernangomezas sužaidė vienas geriausių sezono rungtynių ir pasižymėjo 15 taškų ir 5 atkovotais kamuoliais.

Knicks“: Derrickas Rose‘as 19, Carmelo Anthony (5/17 met.) ir Willy Hernangomezas po 15, Kyle‘as O‘Quinnas 14, Kristapas Porzingis 12 taškų.

Magic“: Serge‘as Ibaka 23 (10 atk. kam.), Evanas Fournier 21, Jeffas Greenas, Nikola Vučevičius (4/11 met.) ir Elfridas Paytonas po 10 taškų.

Niujorko klubas po šios nakties pergalių ir pralaimėjimų skaičiumi susilygino su ketvirtoje rytų konferencijos vietoje žengiančiais Šarlotės „Hornets“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)