Dar vienas sėkmingas rungtynes sužaidė Jonas Valančiūnas, vos per 22 minutes surinkęs 10 taškų ir 14 atkovotų kamuolių. „Nets“ trenerių štabui nusprendus pailsinti vieną klubo lyderių Brooką Lopezą, JV stojo akistaton su puikiai pažįstamu argentiniečiu Luisu Scola, pernai rungtyniavusiu Toronto klube.

Kaip ir pastarosiose rungtynėse, sėkmingiausias lietuviui buvo antrasis rungtynių ketvirtis, o dvigubą dublį aukštaūgis surinko jau dešimtą kartą šiame sezone. Negana to, „Raptors“ jau septintą kartą iš eilės Jonui surinkus dvigubą dublį šventė pergalę.

Šeimininkai poilsio ketvirtajame kėlinyje suteikė savo didžiajam trejetui: DeMarui DeRozanui, Kyle'ui Lowry ir J. Valančiūnui. Tai jau trečios iš ketverių pastarųjų rungtynių, kurių ketvirtajame kėlinyje Kanados krepšinio klubas gali leisti savo lyderiams rungtynes stebėti iš šalies.

Vyriausiasis Toronto ekipos treneris Dwane'as Casey šiose rungtynėse turėjo būti patenkintas savo auklėtinių žaidimu gynyboje. „Raptors“ varžovams iš žaidimo leido mesti vos 39%, o atakuojant iš toli: 29% taiklumu.

Savotiškas kuriozas užfiksuotas ketvirtajame rungtynių kėlinyje, kai „Raptors“ komentatorius Leo Rautins pareiškė, jog prieš rungtynes kalbėjosi su į Torontą atvykusiu Austrijos rinktinės vyriausiuoju treneriu Jonu Kazlausku.

Pasak L. Rautinio, buvęs Lietuvos rinktinės strategas atvyko į Kanadą susitikti su savo būsimuoju auklėitniu Jakobu Poeltlu, tačiau pasidžiaugė ir Jono Valančiūno tobulėjimu.

Sunku įsivaizduoti kaip lietuviškų šaknų turintis komentatorius būtų galėjęs sumaišyti ne vieną kartą „Air Canada Centre“ viešėjusį J. Kazlauską su kažkuo kitu, juolab jei teigė kalbėjęsis su treneriu iš Lietuvos, tačiau logiškai mąstant Kanadoje šiuo metu greičiausiai vieši ne kas kitas, o Kęstutis Kemzūra, kuris ir yra Austrijos rinktinės treneris.

„Raptors“: Kyle'as Lowry 23 (8 rez. perd.), Normanas Powellas 21, Demarre Carrollas 17, DeMaras DeRozanas 15 taškų.

„Nets“: Rondae Hollis-Jeffersonas 19, Spenceris Dinwiddie 14, Jeremy Linas 12 taškų.

Tai buvo pasutinės Toronto klubo namų rungtynės šiais kalendoriniais metais. Šešių išvykos susitikimų seriją pradėsiantys „Raptors“ artimiausias rungtynes „Air Canada Centre“ žais tik sausio 5-ąją dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)