Toronto gretose sėkmingai pasirodė žaidybinėje duobėje iki šios nakties tūnojęs Jonas Valančiūnas. Per pastarąsias ketverias Kanados klubo rungtynes po 4,5 taško rinkęs ir vos 32 proc. taiklumu (7/22) iš žaidimo atakavęs lietuvis šiame susitikime surinko solidų dvigubą dublį: 20 taškų ir 10 atkovotų kamuolių per 29 aikštėje praleistas minutes.

Didelio komandos draugų pasitikėjimo JV sulaukė jau rungtynių pradžioje, kai atliko penkis iš pirmųjų septynių „Huskies“ metimų. Iš jų tik du pataikęs aukštaūgis pirmojo ketvirčio viduryje surinko dvi asmenines pražangas ir buvo pakeistas, tačiau antrajame ketvirtyje grįžo su pasitikėjimu ir sumetė visus tris dvitaškius. 10 dar per pirmus du kėlinukus pelnytų taškų nutraukė ketverių rungtynių be dviženklės pelnytų taškų sumos seriją. Pastarąjį kartą penkis kartus iš eilės mažiau nei 10 taškų J. Valančiūnas rinko 2015-ųjų metų vasarį.

Aukščiausią pavarą lietuvis įjungė po ilgosios pertraukos, kai jau trečiame kėlinuke padvigubino savo pelnytų taškų skaičių ir ant suolo sėdo surinkęs solidų dvigubą dublį – 20 taškų ir 10 atkovotų kamuolių. Paskutiniajame ketvirtyje J. Valančiūnas nebuvo itin ryškus, tačiau padėjo komandai išsaugoti pergalingą persvarą.

Karštoje šiaurės žvėrių dvikovoje pirmąjį smūgį sudavė Vilkai, rungtynes pradėję spurtu 9:2 ir energingo žaidimo dėka laimėję pirmąjį ketvirtį dešimties taškų skirtumu, tačiau jau antrajame kėlinuke, įkvėpti Kyle‘o Lowry ir J. Valančiūno taškų, Haskiai perrašė rungtynių scenarijų ir į ilgąją pertrauką komandos išėjo švieslentei rodant lygų rezultatą 59:59.

Šiame sezone blogiausiai visoje lygoje trečius kėlinukus žaidžiantys „Timberwolves“ paneigė tendencingumą ir sužaidus tris ketvirtadalius rungtynių vis dar pirmavo vienu tašku – 89:88. Savo pranašumą šeimininkai įrodė tik ketvirtajame ketvirtyje, kurio viduryje surengė atkarpą 13:3 ir susikrovė 12 taškų pranašumą.

Minesotos ekipą šiose rungtynėse į priekį vedė atakuojantis gynėjas Zachas LaVine‘as, į Torontą grįžęs pirmą kartą po vasario mėnesį „Air Canada Centre“ apginto NBA dėjimų konkurso nugalėtojo titulo. Nedaug nuo jo atsiliko namo į Torontą grįžęs kanadietis Andrew Wigginsas bei praėjusio sezono metų naujoko titulą iškovojęs Karl-Anthony Townsas, reabilitavęsis po nesėkmingų pastarųjų rungtynių prieš San Antonijaus „Spurs“. Trečiojo ketvirčio viduryje K. Townsas atliko triuškinantį dėjimą per J. Valančiūną, į ką lietuvis atsakė keturiais taškais iš eilės.


Į Kanados krepšinio istoriją šiąnakt savo vardą įrašė DeMaras DeRozanas, sužaidęs jau 543-iąsias rungtynes Toronto ekipos gretose ir pasiekęs naują klubo rekordą. Iki rezultatyviausio klubo istorijoje žaidėjo vardo D. DeRozaną skiria mažiau nei 200 taškų. Kol kas šis rekordas priklauso Chrisui Boshui, per septynis Toronte praleistus sezonus pelniusiam 10,275 taškus.

„Huskies“: DeMaras DeRozanas 27 (8 atk. kam., 5 rez. perdav., 6/19 dvitaškiai, 1/1 tritaškiai, 12/13 baudos) 27, Kyle'as Lowry 25 (11 rez. perdav.,3/9 dvitaškiai, 5/7 tritaškai, 4/6 baudos), Jonas Valančiūnas 20, kanadietis Cory Josephas 12 (6/8 dvitaškiai), DeMarre'as Carrollas 10, Terrence'as Rossas 9, brazilas Lucas Nogueira 8, Patrickas Pattersonas 7, kamerūnietis Pascalis Siakamas 6, Normanas Powellas 0 taškų (6 min.).

„Timberwolves“: Zachas LaVine'as 29 (9/12 dvitaškiai, 3/8 tritaškiai, 2/2 baudos), Andrew Wigginsas 25 (9/15 dvitaškiai, 1/4 tritaškiai, 4/6 baudos), Karl-Anthony Townsas 17 (11 atk. kam.), Gorgui Diengas 10 (7 atk. kam.), Nemanja Bjelica 9, katalonas Ricky Rubio 7, Cole'as Aldrichas 6, Krisas Dunnas 4, Shabazzas Muhammadas 3 taškai.

Toronto klubas varžovus iš Minesotos įveikė jau 13-ą kartą iš eilės, tai ilgiausia tokia serija Kanados ekipos istorijoje. Kitas rungtynes „Raptors“ žais jau naktį iš penktadienio į šeštadienį, kai Bostone susirems su vietos „Celtics“ krepšininkais.

„Raptors“ Rytų konferencijoje užima antrą vietą, o „Timberwolves“ ekipa Vakarų konferencijoje yra 13-a.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)