Svečiai į duobę krito antrame rungtynių kėlinuke, kai atkarpą 9:3 surengę „Heat“ krepšininkai susikrovė devynių taškų persvarą. Iš toli netiksliai atakavęs M. Kuzminskas antroje ketvirčio pusėje sužingsniavo atkovojęs kamuolį puolime ir vietą aikštėje užleido jaunajam ispanui Willy Hernangomezui. Po šio epizodo lietuvis nuo suolo daugiau nepakilo.

Tiesa, rungtynėse pasitaikė nemalonia tradicija tampantis akibrokštas: Majamio klubo komentatoriai Ericas Reidas ir Tony Fiorentino įrašė savo pavardes į lietuvį kaip Sovietų Sąjungos pilietį pristačiusių amerikiečių sąrašą.

Geras rungtynes sužaidė tiesioginis mūsiškio konkurentas lengvojo krašto puolėjo pozicijoje Lance‘as Thomasas, surinkęs 11 taškų (5/6 metimų iš žaidimo) ir įnešęs energijos į „Knicks“ žaidimą. Trečiose rungtynėse nuo sugrįžimo po traumos žaidęs amerikietis aikštėje praleido 21 minutę ir antroje rungtynių pusėje užkirto kelią lietuvio sugrįžimui į aikštę.

Tragiškai iš toli per pirmus du ketvirčius atakavusiems ir pirmą tritaškį iš dvylikos bandymų tik prieš ilgąją pertrauką pataikiusiems „Knicks“ žaidėjams šiose rungtynėse iškovoti pergalę padėjo itin prastas Majamio žaidėjų taiklumas nuo baudų metimo linijos. Prasčiausiai iš šios pozicijos visoje lygoje atakuojantis klubas ir šiose rungtynėse sumetė vos 16/27 baudų metimų.

„Heat“: Goranas Dragičius (4/4 tritaškiai, 7 rez. perdav.) 29, Hassanas Whiteside‘as (14 atk. kam., 3/9 baudos) 23, Wayne'as Ellingtonas 14, Tyleris Johnsonas 13, Joshas McRobertsas 7 (9 atk. kam.), Willie Reedas 6, Rodney McGruderis ir Derrickas Williamsas po 5, Udonis Haslemas 1 taškas.

„Knicks“: Carmelo Anthony 35 (10/18 dvitaškiai, 3/9 tritaškiai, 6/7 baudos), Kristapas Porzingis 14 (12 atk. kam., 6/11 dvitaškiai, 0/4 tritaškiai, 2/4 baudos), Kyle‘as O‘Quinnas 12 (7 atk. kam.), Lance'as Thomasas 11, prancūzas Joakimas Noah (10 atk. kam.) ir Derrickas Rose'as po 10, Courtney Lee 9 (7 atk. kam.), Brandonas Jenningsas 6 (9 rez. perdav.), Justinas Holiday 5, Mindaugas Kuzminskas 2, ispanas Willy Hernangomezas 0 taškų (3 min.).

„Knicks“ Rytų konferencijoje užima penktą vietą, o „Heat“ ekipa yra 13-a.

Artimiausias rungtynes Niujorko ekipa jau naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Lietuvos laiku žais namuose su NBA čempionais – Klivlando „Cavaliers“ krepšininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)