Šį neįtikėtinai milžinišką persvarą kanadiečiai susikrovė paskutiniame kėlinyje, kuomet jau palūžę varžovai nuleido rankas ir 12 minučių atkarpą pralaimėjo net 14:42.

Jonas Valančiūnas akistatą tradiciškai pradėjo starto penkete ir aikštelėje iš viso praleido 21 minutę. Per šį laiką 24-erių metų centras iš Utenos pelnė vos 2 taškus (1/4 dvit.), atkovojo 5 ir perėmė 2 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, bet 3 sykius suklydo ir 2 kartus pažeidė taisykles.

Lietuvio dubleris iš Brazilijos Lucas Nogueira pasirodė kur kas geriau – per 23 minutes buvo arti dvigubo dublio: 11 taškų (5/5 dvit., 1/1 baud. met.) ir 8 atkovoti kamuoliai bei 3 blokai.

O štai lygos naujokas austras Jakobas Poeltlas žaidė vos 4 minutes ir įmetė tik 2 taškus (1/2 dvit., 0/1 baud. met.), tačiau itin įsimintinu būdu. Kamuolį perėmęs 21-erių centras jį atidavė Fredui VanVleetui ir pasileido į greitąjį puolimą bei sulaukė perdavimo atgal.

Įsibėgėjęs J. Poetlas galingai atsispyrė nuo parketo ir dešine ranka sugrūdo kamuolį per Timą Hardaway Jaunesnįjį. Negana to, teisėjai dar užfiksavo besigynusio „Haws“ žaidėjo pražangą. Po šio epizodo iš savo vietų pakilo ne tik sirgaliai, bet ir visi ant atsarginių žaidėjų suolelio sėdėjęs „Raptors“ nariai, o J. Valančiūnas paplojo savo kolegai.


44 taškų skirtumu triumfavę „Raptors“ žaidėjai pasiekė klubo rekordą. Apskritai, kanadiečiai pastaruoju metu varžovus tiesiog šluoja nuo savo kelio: laimėjo paskutines šešerias rungtynes, o pergalės buvo pasiektos 7, 6, 27, 15, 33 ir 44 taškų persvaromis.

O štai JV, po puikios 10-ies mačų, kuriuose įmetė dviženklį taškų skaičių, serijos, jau trečioje dvikovoje iš eilės puolime pasirodo itin kukliai. Į „Hawks“ krepšį įmesti 2 taškai – apskritai šio sezono 213 cm ūgio centro iš Lietuvos antirekordas.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 21, Kyle'as Lowry (8 atk. kam., 8 rez. perd.) ir Patrickas Pattersonas po 17, Terrence'as Rossas 15, Pascalis Siakamas 14, Lucas Nogueira 11 taškų.

„Hawks“: Dennisas Schroderis (6 rez. perd.) ir Timas Hardaway Jaunesnysis po 15, Dwightas Howardas (17 atk. kam.) ir Krisas Humphriesas po 10 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)