Tačiau net praėjus 26-eriems metams po Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo kai kurios JAV žiniasklaidos priemonės mūsiškių sportininkų gimimo vietą rašo Sovietų Sąjunga.

„Aš gyvenu JAV, Konektikuto valstijoje. Žiūrėdamas „Knicks“ rungtynes pastebėjau, kad JAV žurnalistai vis dar mano, kad Vilnius yra USSR sudetyje“, - pasipiktinęs rašo DELFI skaitytojas Aidas.

Vietos TV kanalas MSG, lapkričio 25-ą dieną krepšinio rungtynių tarp „Knicks“ ir Šarlotės „Hornets“ klubų transliacijos metu, M. Kuzminskui metant baudos metimus, ekrane uždėjo titrą, kur Lietuvos rinktinės puolėjo gimimo vieta yra „Vilnius, Lietuva, SSRS (Vilnius, Lithuania, USSR).“

MSG kanalas rodo visas „Knicks“ ir Bruklino „Nets“ komandų rungtynes, tačiau vis tiek visos transliacijų teisės priklauso NBA. Todėl tokie akibrokštai yra ir šios organizacijos atsakomybės klausimas.

M. Kuzminskas ir kiti Lietuvos krepšininkai, žaidžiantys NBA lygoje, ne vieną kartą yra pabrėžę, kad yra lietuviai ir gimę Lietuvoje. Beje, JAV niekada nepripažino Sovietų Sąjungos įvykdytos Lietuvos okupacijos 1940-1941 ir 1944-1990 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)