M. Balčiūnas turėjo omeny Aidą Buzelį, Jungtinėse Amerikos valstijose bręstančio krepšinio talento Mato Buzelio tėvą.

„Labai svarbi Mato vasara, asmeninės karjeros planavimas“, – kalbėjo LKF vienas vadovų, atskleidęs, jog pagal pirminį planą M. Buzelis buvo laukiamas šią vasarą pirmoje rinktinės stovykloje Druskininkuose.

Nepaisant skaitlingų nuostolių, M. Balčiūnas įsitikinęs, jog Kazio Maksvyčio suburta vyrų rinktinė pasaulio čempionate galės kovoti dėl aukščiausių pozicijų, nors nacionalinėje komandoje greičiausiai trūks ir Domanto Sabonio, kuris gydosi užsitęsusią nykščio traumą.

Nors M. Balčiūnas dar negalėjo patvirtinti šios žinios ir bei paliko nedidelę viltį, tačiau vienas LKF vadovų pasidžiaugė Donato Motiejūno entuziazmu, kuris galėtų iš dalies kompensuoti nuostolius aukštaūgių rikiuotėje.

– Kokia paskutinė situacija dėl Domanto Sabonio situacijos? Ar yra naujienų dėl jo sprendimo?, – laidoje „Krepšinio zona“ buvo paklaustas LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

– Domanto lauksime tiek, kiek reikės laukti. Situacija ne iš paprastųjų, svarbūs ateities karjeros sprendimai, visų pirma sveikatos, šeimyninės aplinkybės. Suprasime bet kokį galutinį jo sprendimą.

Kaip Kazys Maksvytis minėjo, matyt, mažesnė tikimybė, jog jį išvysime nacionalinės komandos gretose.

Tikrai nedramatizuojame situacijos. Žinome, kad Donatas Motiejūnas yra pasiruošęs pagelbėti.

Vienas dalykas, kai į rinktinę neatvyks galbūt ne toks motyvuotas krepšininkas dėl kažkokių aplinkybių, ir visai kita, kai Arnas norėjo padėti komandai.

Tokios netektys – ypač skaudžios. Bet rinktinė formuojama iš 24 pajėgių krepšininkų. Galbūt pats dvyliktukas nebus toks vienodai stiprus rotacijos prasme. Bet motyvacijos atžvilgiu nenukentėsime, Arno vietą užims ne mažiau motyvuotas žaidėjas.

Aišku, D. Sabonio netektį sunku kompensuoti, bet tai galimybė D. Motiejūnui, galbūt – Laurynui Biručiui.

– Gal yra terminas, iki kada lauksite D. Sabonio sprendimo?

– Iki liepos antros savaitės, tuomet pranešime galutinai, iš kurių krepšininkų bus formuojamas 16-ukas, atvyksiantis į rinktinę.

Pirmame treniruočių etape norėsime įvertinti mūsų artimiausią jaunimą, neabejoju, 2-3 žaidėjai, o galbūt ir daugiau, galės persikelti į pagrindinį pasirengimo etapą nuo liepos 17 d., kada susirinks jau visi krepšininkai.

Iš kiekvienos situacijos galime ieškoti ir pozityvių dalykų. Bus puikios galimybės atsiskleisti tiems, kurie įprastai galbūt neturėtų to šanso.

Manau, rinktinė bus pasirengusi siekti aukščiausių tikslų.

– Po LKL sezono Ignas Brazdeikis neturėjo aiškaus atsakymo dėl žaidimo rinktinėje, gal bendravote su juo šiomis dienomis?

– Neturiu jokių abejonių dėl jo, jog dėl kažkokių priežasčių nežaistų rinktinėje. Prieš jam išvykstant į JAV, buvome susitikę, kalbėjomės, sakykime, susiderinome kai kuriuos momentus. Jis tiesiog paprašė poilsio, jautė didelį nuovargį po sezono.

Tai natūralu ir suprantama. Mes iki liepos 1 d. žadėjome jo netrukdyti, o vėliau pradėsime derinti detales. Nematau priežasčių, dėl ko jis negalėtų žaisti rinktinėje.

– Ar J. Valančiūnas prisijungs prie rinktinės nuo pagrindinės stovyklos pradžios – liepos 17 dienos?

– Derinome tai su J. Valančiūnu, Jonas bus nuo pirmų dienų. Pradžioje pirmas kelias dienas jis turės individualias treniruotes, bet jo pačio pageidavimas buvo kuo anksčiau pradėti ir būti su komanda.

– Kai tiek daug netekčių rinktinėje, galbūt skambinote Mato Buzelio tėvams dėl galimybės talentingą jaunuolį išbandyti jau šią vasarą rinktinės gretose?

– Noras visada yra (šypsosi – Delfi). Nuolat palaikome ryšį su Mato tėčiu ir mama. Kaip žinote, Mato tėtis – mūsų rinktinės kineziterapeutas. Šiemet net jis pasiprašė neatvykti į rinktinę vien dėl to, kad Matui ši vasara yra labai svarbi, asmeninės karjeros planavimas.

Sutarėme, jog šiemet Matas dar neturės lemiamos įtakos rinktinės rezultatams, bet po kelerių metų bus labai solidus rinktinės žaidėjas. Net Victoras Wembanyama šiemet nesijungs prie Prancūzijos rinktinės ir tai visiškai suprantama.

Pagal pirminį planą Matas turėjo atvykti vienai savaitei į tą pirmą stovyklos etapą Druskininkuose,

Bet vėliau pasitarėme, keitėme sprendimą, juk yra ir aklimatizacija, adaptacija, vėliau jam grįžimas po savaitės… Tiesiog sutarėme pakentėti ir manau, tai bus geriausias sprendimas abiem pusėms.

Visa „Krepšinio zonos“ laida – čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją