Lietuvos vicečempionai namuose pasiekė revanšą prieš Patrų „Promitheas“ 77:75. Tuo pačiu 2 taškų skirtumu, kuriuo prieš mėnesį Graikijoje buvo pralaimėję pirmąsias tarpusavio rungtynes (76:78).

Abi komandos B grupėje dabar turi identišką pergalių ir nesėkmių balansą (2/2).

Rungtynės ASG arenoje trečiadienį baigėsi jau gerokai po vienuoliktos vakaro, ir žiūrovų tribūnose buvo tiek, kad pasispaudus buvo galima sutilpti ir į gretimą „Jeep“ areną, kurioje įprastai šeimininkauja „Rytas“.

Atrodo, kad ketvirtame kėlinyje snausti ėmė ir šeimininkų krepšininkai, iki tol pirmavę didžiąją mačo dalį – jų persvara daugiausiai buvo pasiekusi 13 taškų.

Pusę paskutinio ketvirčio nė taško nepelnę G. Žibėno auklėtiniai leido oponentams visiškai perimti iniciatyvą ir patys turėjo gelbėtis paskutinę minutę.

R. J. Cole‘as dukart iš eilės sudraskė varžovų gynybą, vėl išvesdamas saviškius į priekį ir palikdamas svečiams 3 sek. Paskutinį buvusio „Ryto“ legionieriaus iš Kolumbijos Jaime Echenique metimą blokavo Justinas Gorhamas.

Prieš lemiamą ataką abiejų komandų treneriai išnaudojo savo minutės pertraukėles, tad G. Žibėnui tikrai pakako laiko prisiminti, kaip praėjusį pavasarį „Rytas“ paskutinėse savo Čempionų lygos sezono rungtynėse vienu tašku nugalėjo Manresos „Baxi“ (Ispanija), nors pabaigoje pats visaip stengėsi perkelti kovą į pratęsimą, kad turėtų papildomas 5 min. susikrauti reikiamai persvarai.

Mat Čempionų lygoje – kitaip nei, pavyzdžiui, Eurolygoje – pratęsimo rezultatas įtraukiamas į bendrą taškų skirtumą.

Vis dėlto Delfi priminus šį „Vytauto manevrą“, kadaise įviliojusį į spąstus kryžiuočius, G. Žibėnas tikino, jog paskutinio pasitarimo metu kalba sukosi tik apie tai, kaip išlaikyti žvirblį saujoje.

„Pagrindinis rūpestis buvo numatyti, kaip išsidėstys varžovai. Žinojome, kad jie turi specialų derinį tokiai situacijai – asistentai buvo puikiai padirbėję. Atspėjome varžovų veiksmus.

Džiaugiuosi pergale, o kalbant apie taškų skirtumą, mūsų darbas nėra būti matematikais. Šiandien padarėme maksimalų darbą, dabar turėsime nuo pirmų minučių kibti į atlapus kitiems varžovams kitose rungtynėse“, – pažymėjo 39-erių specialistas.

Skaičių švieslentėje neakcentavo ir jo tiesioginis oponentas Ilias Papatheodorou.

„Matau, kad šioje grupėje kova dėl geresnių vietų virs iki pabaigos, ir kiekvienas taškas bus svarbus. Bet šiandien apie taškų skirtumą mes daug negalvojome, nes paskutinėmis minutėmis tikėjome, kad turime pergalę savo rankose. Praleidome labai gerą progą dar kartą įveikti „Rytą“, – graužėsi graikas.

Paklaustas apie duobę ketvirtame kėlinyje, G. Žibėnas pageidavo verčiau atsispirti nuo to, kas vyko iki tol.

„Visų pirma norėčiau pakomentuoti, kaip teisingai pradėjome rungtynes. Teisingai gynėmės, sulėtinome varžovų žaidimą, atkirtome jų lyderius neleisdami žaisti pagal derinius. Ypač mūsų gynėjai atliko didžiulį darbą, labai jais didžiuojuosi.

Faktas, kad atsilikdami dviženkliu skirtumu varžovai reaguos. Tuo labiau, kad tai – stipri, atletiška komanda. Taip, buvo ir mūsų pačių klaidų: pavyzdžiui, gindamiesi eidavome į pagalbas palikdami nedengiamus oponentų snaiperius, neprasižengdavome prieš tuos, kurie nepataiko baudų metimų. Norisi, kad žudiko instinktą demonstruotume ir gynyboje, ja nulaužtume rungtynes, ką sėkmingai darėme iki ketvirto kėlinio“, – komentavo G. Žibėnas, kurio nuomone, dabar „Rytas“ nebeturi tiek gynyboje pažeidžiamų krepšininkų kaip praėjusiame sezone.

Treneris neslėpė, jog sąmoningai ragino atsarginių suolą kuo emocingiau reaguoti į sėkmingus epizodus gynyboje – turėdamas tam pragmatiškų sumetimų.

„Taip mes įtraukiame ir publiką: žinome, kad mūsų žiūrovai supranta krepšinį ir didžiuosis mumis dėl pastangų ginantis, taip plėsis mūsų palaikymo ratas ir augs kultūra“, – sakė G. Žibėnas.

Pagyręs 16 taškų pelniusį kapitoną Margirį Normantą, dar daugiau liaupsių jis dedikavo Justinui Gorhamui, kurį pastarosiomis dienomis supo kalbos apie Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija) rodomą susidomėjimą.

„Nepaisant to, jis išliko susikaupęs, išliko pozityvus, nežeidė mūsų nė vienoje treniruotėje ir parodė, kaip jam svarbu ši komanda ir šie sirgaliai“, – dėkojo „Ryto“ vairininkas.

Tuo metu paklaustas apie vėl tik 10 min. žaidusį ir mažai kuo pasižymėjusį Keithą Hornsby, G. Žibėnas teigė, kad išsiskirti su legionieriumi galėtų nuspręsti nebent klubo vadovybė.

„Mes, treneriai, tikime kiekvienu žaidėju. Jeigu valdžia pasakys kitaip, aišku, reaguosime. Bet mes tikime kiekvienu žmogumi komandoje ir kiek įmanoma labiau palaikome vienas kitą“, – dėstė treneris.

Trečiadienį „Rytas“ vertėsi be susirgusio Luko Ulecko.

Priešpaskutiniame reguliaraus sezono ture vilniečiai gruodžio 12 d. aplankys „Opava“ (Čekija) ekipą.

Pasirodymą Čempionų lygoje pratęs trys grupės komandos, bet tik pirmoji išvengs papildomo atrankos etapo.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją