Vienas geriausių Lietuvoje kada nors žaidusių legionierių savo karjerą „Ryte“ pradėjo 2007 metais, kur kone iškart tapo lyderiu, o jau 2008-2009 m. sezone su auksine komanda laimėjo visus penkis turnyrus, kuriuose dalyvavo – Europos taurę, Lietuvos krepšinio lygą, Lietuvos taurę, Baltijos krepšinio lygą ir Baltijos lygos Prezidentų taurę.

Po įspūdingos Rimo Kurtinaičio treniruoto „Ryto“ pergalės 80:74 finale Turine prieš vieną turtingiausių to meto komandų Maskvos srities „Chimki“ Ch. Eidsonas tapo Europos taurės MVP ir buvo išrinktas į pirmąjį simbolinį sezono penketuką.

Juodai-baltai-raudonus marškinėlius vilkėjusio žaidėjo įspūdingi pasirodymai nesibaigė Europos taurėje. Baltijos lygos finale Generolas pelnęs 41 tašką perrašė lygos rekordų lenteles ir vienas surinko daugiau naudingumo balų nei dvylika žalgiriečių kartu, o netrukus tapo ir dar vieno čempionato – Lietuvos krepšinio lygos MVP.

„Chuckas yra vienas geriausių legionierių kada nors žaidusių Lietuvoje. Jo pasiekimai įrašyti ne tik į mūsų Klubo, bet ir visos Lietuvos krepšinio istoriją, – šypsojosi Vilniaus „Ryto“ sporto direktorius Artūras Jomantas. – „Kartu pasiekėme tikrai įspūdingas pergales. Džiaugiuosi, kad pavyko jį pasikviesti į Vilnių šiam minėjimui“.

Į daug skambių pergalių Vilniaus „Rytą“ vedęs amerikietis 2008-2009 m. sezono metu Europos taurėje pelnė 232 taškus ir ant parketo praleido 515 minučių.

Iš Vilniaus 2009 m. legionierius persikėlė žaisti į Tel Avivo „Maccabi“, vėliau savo karjerą tęsė tokiuose klubuose kaip „Barcelona“ ir Kazanės UNIKS. Sportinius batelius galutinai nusiavė 2014-aisiais.

2023-aisiais Ch. Eidsonas Lietuvos krepšinio aistruolių sprendimu buvo įtrauktas į 30 geriausių visų laikų LKL krepšininkų sąrašą.

Be jo, į šį trisdešimtuką pavyko prasibrauti tik dar vienam legionieriui – Tanokai Beardui.

Chuckui iki šiol priklauso rezultatyviausio ir naudingiausio pasirodymo LKL finaluose autoriaus vardas – penktajame 2009-ųjų serijos mače jis sušveitė net 34 taškus ir sukaupė net 39 naudingumo balus.

„Dirbau „Žalgiryje“ ir prieš keletą metų, kai prieš mus žaisdavo Ramūnas Šiškauskas ir Aarvydas Macijauskas. Tada mūsų klausdavo, kaip negalite jų uždengti. Paskui, kai jie išėjo, niekas jų neuždengė. Tokios formos dabar yra Ch. Eidsonas.

Nė vienam vyrui negaliu pasakyti, kad tu blogai gyneisi. Mes neturime vaistų prieš Ch. Eidsoną. Galite kalti mane prie kryžiaus, bet mes nieko negalime padaryti“, – kultinį komentarą tos serijos metu pateikė Gintaras Krapikas.

Ch. Eidsono vidurkiai tame finale buvo tiesiog kosminiai – 22 taškai ir 28 efektyvumo balai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją