„Pelicans“ antradienį namie 89:97 (21:21, 22:23, 28:26, 18:27) nusileido Oklahomos „Thunder“ ir baigė pasirodymą NBA atkrintamosiose varžybose pirmame etape – seriją varžovams pralaimėjo „sausai“ 0:4.

J. Valančiūnas sezoną užbaigė surinkdamas gražią statistinę eilutę – 19 taškų (6/14 dvit., 0/1 trit., 7/8 baud.) ir 13 atkovotų kamuolių. Tai galėjo būti paskutinės JV rungtynės su „Pelicans“ marškinėliais, nes šią vasarą baigia galioti centro sutartis su ekipa.

Galutiniai lietuvio sezono vidurkiai – 12,3 taško, 8,9 atkovoto kamuolio ir 2,1 rezultatyvaus perdavimo. Visa tai – per 23,5 minutės aikštėje. Tiek mažai J. Valančiūnas vidutiniškai žaisdavo dar 2018-2019 m. sezone.

Per tris sezonus „Pelicans“ gretose centras išsiskyrė geležine sveikata – sužaidė net 235 mačus iš 246 galimų.

Tačiau likę svarbiausi žaidėjai tuo pasigirti negali. „Pelicans“ visą seriją prieš „Thunder“ vertėsi be savo lyderio Ziono Williamsono, o tai ypač jautėsi puolime – ši nė karto neperkopė 100 taškų ribos ir vidutiniškai rinko vos po 89,5 taško.

Atrodė, kad „Pelicans“ įsiverš tarp rimtų pretendentų į kovą dėl čempionų titulą, kai Naujajame Orleane susibūrė Z. Williamsono, Brandono Ingramo ir C.J. McCollumo trejetas. Kartais „Pelicans“ taip ir atrodydavo, kai visi jie buvo sveiki. Bet galiausiai traumos blokšdavo komandą žemyn.

Ši trijulė per visą savo laikotarpį kartu taip ir nesužaidė nė vienų atkrintamųjų rungtynių kartu.

Nepaisant to, reguliariame sezone „Pelicans“ pasiekė 49 pergales – tai antras geriausias pasiekimas klubo istorijoje, o Z. Williamsonas sužaidė net 70 rungtynių. Tačiau lyderis subyrėjo svarbiausiu metu – patyrė traumą įkrintamųjų pradžioje ir nežaidė serijoje su Oklahomos krepšininkais.

Vasarą „Pelicans“ turės nuspręsti ar įteikti B. Ingramui ketverių metų, 208 mln. JAV dolerių vertės sutartį ar sukti kita linkme – puolėjas pasitinka paskutinius kontrakto metus.

Šį sezoną amerikietis fiksavo 20,8 taško, 5,2 atkovoto kamuolio ir 4,3 rezultatyvaus perdavimo statistiką.

Nors statistika atrodo gražiai, didžiausią nerimą kelia 26-erių krepšininko sveikata – per paskutinius tris sezonus jis daugiausiai sužaidė 64 rungtynes, o pratęsus sutartį vien savo žvaigždžių trejetui „Pelicans“ kiekvieną sezoną turės atseikėti 115 mln. JAV dolerių.

Kitas variantas – iškeisti B. Ingramą ir sustiprinti pozicijas, kuriose ekipa labiausiai kenčia. Ir čia ateina metas pakalbėti apie J. Valančiūną.