Lemiamose finalo rungtynėse Lietuvos krepšininkai 58:79 (12:24, 17:16, 12:26, 17:13) pralaimėjo praėjusių metų Europos čempionei Rusijos komandai.

Vėl rezultatyviausiai lietuvių gretose žaidė Linas Lekavičius, pelnęs 21 tašką ir atkovojęs 10 kamuolių.

16 taškų ir 13 sugriebtų kamuolių Armino Urbučio sąskaitoje, 11 taškų įmetė Laurynas Mikalauskas.

Pakeliui į finalą B grupės varžybose Lietuvos vaikinai 66:62 įveikė Ukrainos ekipą, 80:77 - Argentiną, o lemiamose rungtynėse dėl pirmosios vietos grupėje, po pratęsimo 85:82 palaužė Serbijos jaunimo rinktinę.

Trečią vietą turnyre užėmė JAV, mažajame finale 81:77 įveikę bendraamžius iš Serbijos.

Penktą vietą užėmė Afrikos rinktinė, 66:61 įveikusi Ukrainą, o septinta liko Puerto Riko komanda, 86:75 nugalėjusi Argentinos penketuką.

Šiemet Lietuvos krepšinio federacija (LKF) nedelegavo savo atstovų į "Global Games" turnyrą Dalase, tad mūsų šaliai šiame turnyre atstovavo ne pačios pajėgiausios sudėties JAV studijuojantys vaikinai, kuriuos į vieną būrį surinko Čikagos "Lituanica" klubo treneris Stepas Žilys. Be jo su Lietuvos komanda Dalase dirbo ir Palangos sporto mokyklos treneris Regimantas Juška, o lietuviams talkino amerikietis Robertas Lanebeurgas.

Praėjusiais metais Lietuvos jaunimo rinktinė, "Global Games" turnyre Dalase iškovojusi trečią vietą, po kelių savaičių Argentinoje vykusiame Pasaulio jaunimo čempionate laimėjo aukso medalius.

Lietuvos rinktinei šių metų turnyre atstovavo tik aštuoni JAV universitetuose ir koledžuose studijuojantys vaikinai - Linas Lekavičius, Mantas Armonas, Laimis Kisielius, Paulius Morkeliūnas, Arminas Urbutis, Laurynas Mikalauskas, Vaidotas Volkus ir Aurimas Truskauskas. Užpildant komandos žaidėjų trūkumą prie šių krepšininkų treneriai nusprendė prijungti ir du jaunesnius, vidurinėse mokyklose besimokančius krepšininkus - palangiškį Vytą Buzą ir čikagiškį Kęstutį Žilį.

Kasmet JAV vykstantis "Global Games" krepšinio turnyras, kurio pagrindinis organizatorius yra Barselonos olimpiados prizininkas Alvydas Pazdrazdis, sutraukia daugybę NBA skautų, krepšinio trenerių ir sirgalių. Šio turnyro tikslas yra išryškinti kylančias krepšinio žvaigždes bei populiarinti tarptautinį krepšinį Amerikos žemyne.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją