Lietuvos komanda, kurią sudaro JAV studijuojantys krepšininkai, B grupės varžybose įveikė visus varžovus ir užėmė pirmą vietą. Lietuviai 66:62 įveikė Ukrainos ekipą, 80:77 - Argentinos krepšininkus, o penktadienį lemiamose rungtynėse dėl pirmosios vietos grupėje, po pratęsimo 85:82 palaužė Serbijos jaunimo rinktinę.

Visose trejose rungtynėse lietuvius į pergalę vedė Linas Lekavičius, į ukrainiečių krepšį įmetęs 21 tašką, į argentiniečių - 18 taškų, o į serbų krepšį bemaž pusę komandos taškų - 36.

Jam neblogai talkino Laurynas Mikalauskas ir Laimis Kisielius.

Kito pogrupio nugalėtojais tapo jaunieji Rusijos krepšininkai, aplenkę JAV, Puerto Riko ir ir Afrikos rinktines. Lemiamoje dvikovoje dėl pirmos vietos grupėje rusai 94:83 nugalėjo amerikiečius.

Su būsimaisiais varžovais finale Lietuvos krepšininkams jau teko susiremti draugiškose rungtynėse, išnaudojant laisvą turnyro dieną - 75:58 stipresnė buvo praėjusių metų Europos čempionė Rusijos komanda.

Šiemet Lietuvos krepšinio federacija (LKF) nedelegavo savo atstovų į "Global Games" turnyrą Dalase, tad mūsų šaliai šiame turnyre atstovauja ne pačios pajėgiausios sudėties JAV studijuojantys vaikinai, kuriuos į vieną būrį surinko Čikagos "Lituanica" klubo treneris Stepas Žilys. Be jo su Lietuvos komanda Dalase dirba ir Palangos sporto mokyklos treneris Regimantas Juška, o lietuviams talkina amerikietis Robertas Lanebeurgas.

Praėjusiais metais Lietuvos jaunimo rinktinė, "Global Games" turnyre Dalase iškovojusi trečią vietą, po kelių savaičių Argentinoje vykusiame Pasaulio jaunimo čempionate laimėjo aukso medalius.

Lietuvos rinktinei šių metų turnyre atstovauja tik aštuoni JAV universitetuose ir koledžuose studijuojantys vaikinai - Linas Lekavičius, Mantas Armonas, Laimis Kisielius, Paulius Morkeliūnas, Arminas Urbutis, Laurynas Mikalauskas, Vaidotas Volkus ir Aurimas Truskauskas. Užpildant komandos žaidėjų trūkumą prie šių krepšininkų treneriai nusprendė prijungti ir du jaunesnius, vidurinėse mokyklose besimokančius krepšininkus - palangiškį Vytą Buzą ir čikagiškį Kęstutį Žilį.

Kasmet JAV vykstantis "Global Games" krepšinio turnyras, kurio pagrindinis organizatorius yra Barselonos olimpiados prizininkas Alvydas Pazdrazdis, sutraukia daugybę NBA skautų, krepšinio trenerių ir sirgalių. Šio turnyro tikslas yra išryškinti kylančias krepšinio žvaigždes bei populiarinti tarptautinį krepšinį Amerikos žemyne.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją