Pats krepšininkas rinktinės vadovų sprendimo plačiau komentuoti nepanoro, tačiau tinklalapiui „BasketNews.lt“ prisipažino suprantantis, kodėl negavo kvietimo į rinktinę.

Nori žaisti rinktinėje

- Ką manote apie sprendimą, neįtraukti jūsų į kandidatų sąrašą? Ar esate nusivylęs?

- Apie tai daug negalvoju. Tai nebuvo mano sprendimas ir aš negaliu nieko pakeisti. Taip nusprendė rinktinės treneriai ir vadovai ir šį klausimą reikėtų užduoti jiems.

- Ar žinote šio sprendimo priežastis?

- Žinau keletą dalykų, kurie pasirodė Lietuvos žiniasklaidoje. Jie (rinktinės treneriai, - Red.) negali suprasti, kodėl aš pasitraukiau iš nacionalinės komandos ir kodėl taip greitai atvykau į Žeroną. Jie mano, kad aš nebuvau susižeidęs.

- Ar nemanote, kad durys į Lietuvos rinktinę jums užsitrenkė visiems laikams?

- Nežinau. Ateityje viskas įmanoma, tačiau tai priklauso ne nuo manęs. Sprendimus priima treneriai. Aš aišku norėčiau sugrįžti į rinktinę.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rėmimo fondo direktorius Algimantas Pavilonis, paklaustas, kodėl tarp kandidatų į Pasaulio čempionate kovosiančią Lietuvos rinktinę nėra D.Šalengos pasiūlė „prisiminti praėjusius metus".

Nerodė noro žaisti

Tuomet per vienas paskutinių pasirengimo Europos čempionatui rungtynių su Airijos rinktine D.Šalenga susimušė kelį. Iki Europos pirmenybių likus mažiau negu savaitei krepšininkas rinktinės trenerius informavo, kad į Serbiją ir Juodkalniją dėl traumos nevyks.

D.Šalenga rinktinės treneriams ir vadovams pareiškė, kad gydytojai jam rekomendavo nesportuoti mažiausiai tris savaites. Tuo tarpu tų tyrimų rezultatus peržiūrėjęs Lietuvos rinktinės gydytojas Robertas Narkus tvirtino, kad žaidėjui patirtas sumušimas neturi trukdyti sportuoti ir pridūrė, kad D.Šalenga anksčiau yra rungtyniavęs ir būdamas stipriau susižeidęs.

Dėl traumos iš nacionalinės komandos pasitraukęs D.Šalenga po kelių dienų išvyko į Žeroną, kur nepraėjus dviem savaitėms iš trijų, numatytų reabilitacijai, jau dalyvavo draugiškose rungtynėse.

Lietuvio sutartis su Katalonijos klubu galioja dar vieną sezoną ir kitąmet jis turėtų toliau rungtyniauti „Akasvayu“.