Trečiadienį jis išskris į Majamį, kur kelias dienas treniruosis, o nuo 12 dienos pradės peržiūras “Miami Heat”, “Memphis Grizzlies”, “Houston Rockets”, “Indiana Pacers”, “Minnesota Timberwolves”, “New Jersey Nets”, “New York Knicks” ir “Cleveland Cavaliers” komandose.

Birželio 28 dieną žalgirietis dalyvaus NBA naujokų biržoje. “Kauno dienos” žiniomis, jeigu P.Jankūnas būtų pašauktas pirmajame arba antrajame rate, didelė tikimybė, kad naujasis jo klubas neišleistų puolėjo į Lietuvą. Tai reiškia, kad jis neatstovautų Lietuvos rinktinei pasaulio čempionate.

Į NBA sparnus kelia ir “Lietuvos ryto” vidurio puolėjas Robertas Javtokas. Liepos 12 dieną jis pasirašys sutartį su “San Antonio Spurs” klubu. Gali būti, kad iki to laiko “centras” negalės treniruotis su Lietuvos rinktine, nes nebus išspręsti jo draudimo reikalai. Beje, “Kauno dienos” žiniomis, R.Javtokas veržte veržiasi į Lietuvos rinktinę ir net yra pasirengęs pats sumokėti 50 proc. draudimo sumos.

A.Sireika išskrido į Kazanę

Rusijoje dar vienam sezonui lieka Saulius Štombergas ir Kšyštofas Lavrinovičius. Bent taip skelbia Kazanės “Uniks” klubas, kuriam abu Lietuvos krepšininkai atstovavo praėjusį sezoną. Abu krepšininkai išrinkti į trečiąjį Rusijos superlygos penketą.

“Uniks” ekipoje gali atsidurti dar vienas lietuvis - treneris Antanas Sireika. “Uniks” prezidentas Jevgenijus Bogačiovas neslėpė, kad labiausiai tikisi už komandos vairo matyti būtent Lietuvos specialistą.

Lietuvos rinktinės strategas praėjusios savaitės pabaigoje “Kauno dienai” sakė, kad kol kas jokių susitarimų nėra ir naujoji jo darbo vieta nėra žinoma. Tačiau ji gali paaiškėti jau netrukus - A.Sireika vakar išskrido į Kazanę.

Rusijos žiniasklaida teigia, kad į Stanislavo Jeriomino vietą pretenduoja net tik treneris iš Lietuvos, bet ir Trevizo “Benetton” strategas Deividas Blatas, buvęs Permės “Ural-Great” vyriausiasis treneris Sergejus Belovas ir Romos “Lottomatica” treniruojantis Svetislavas Pesičius.