Atėjęs į spaudos konferenciją ir lietuviškai pasisveikinęs su žiniasklaidos atstovais "Lietuvos ryto" komandos vyriausiasis treneris Nevenas Spahija prisipažino, kad ir šios lemiamos rungtynės, kuriose sostinės ekipa susitikimo baigtį nusvėrė paskutinėse minutėse, buvo labai sunkios, kaip ir visa serija.

"Sveikinu savo žaidėjus, klubo administraciją ir visus fanus su pergale. Tai didelė pergalė ir puikus pasiekimas, nes mes finale įveikėme tokią pajėgią komandą, kaip "Žalgiris"", - trumpai kalbėjo kroatas.

Pasak, N.Spahijos Vilniaus ekipos pergalę lėmė ilgesnis atsarginių suolas, nes "Žalgiryje" krūvis teko penkiems-šešiems žaidėjams.

Paklaustas su kuo švęs pergalę "Lietuvos ryto" treneris teigė prisijungsiąs prie žaidėjų, komandos administracijos, tačiau prisipažino, kad nejaučia didelio poreikio švęsti, nes pradės ruoštis kitam sezonui.

"Esu dėkingas žaidėjams, kurie parodė charakterį ir sugebėjo du kartus išlyginti rezultatą, kai varžovai pirmavo dviženkliu skirtumu, tačiau susitikimo pabaigoje jiems pritrūko jėgų", - spaudos konferencijoje kalbėjo "Žalgirio" vyriausiasis treneris Ainaras Bagatskis. - "Dar kartą dėkoju žaidėjams, kurie pademonstravo tikrai finalo vertą žaidimą, tačiau to buvo maža ir mes galvosime, ką reikės keisti", - prisipažino latvis, pasveikindamas varžovus su pergale.

Paklaustas ko trūko bent iki vienos pergalės A.Bagatskis pajuokavo, jog pritrūko septynių taškų, tačiau surimtėjęs pridūrė, jog visose rungtynėse trūko kažko nedaug.

"Patys matėte, kad "Lietuvos rytas" neiškovojo lengvų pergalių. Net ir antrosiose serijos rungtynėse Kaune, kurias jie laimėjo 15 taškų skirtumu (72:57), varžovams teko gerokai pasikankinti, kol nulėmė rungtynių baigtį. Kai kuriems žaidėjams trūko patirties, komandai labai trūko sėkmės, be kurios šiuolaikiniame sporte nė iš vietos. Nėra kažkokios rimtos priežasties, dėl kurios pralaimėjome. Bendrai sporte pralaimėjimas yra pralaimėjimas ir nėra ko aiškintis", - tvirtai pabrėžė buvęs "Žalgirio" krepšininkas.

Baigdamas A.Bagatskis taip pat pripažino, kad pritrūko jėgų pagrindiniams žaidėjas, o "Žalgirio" atsarginių suoleliui dar trūksta patirties.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją