Daugiausia dėmesio posėdyje buvo skirta Lietuvos sportininkų pasirengimo ir dalyvavimo Pekino vasaros olimpinėse žaidynėse aptarimui. Lietuvos sporto federacijų sąjungos generalinis sekretorius Valentinas Paketuras informavo apie neseniai įvykusį Olimpinių sporto šakų komisijos posėdį, kuriame pasisakė visų sporto šakų federacijų vadovai arba vyriausieji treneriai.

Jie kalbėjo apie jau šiemet vykusias ir būsimas varžybas, čempionatus. Nei vienos sporto šakos atstovas nesiskundė lėšų stoka rinktinių nariams. Tiesa, pinigų dar trūksta jaunųjų sportininkų pasirengimui. Susirūpinimą kelia ir tai, kad dar ne visi sportininkai paiso medikų rekomendacijų.

LTOK viceprezidento, Lietuvos olimpinės rinktinės vadovo Vyto Nėniaus nuomone, finansiniai bei pasirengimo planai vykdomi sėkmingai, tačiau kai ką tenka koreguoti. Dideliu galvos skausmu tampa sporto medikų stygius...

Olimpinės rinktinės vadovo nuomone, daugiau dėmesio reikia skirti pilietiškumo, moralinių savybių ugdymui. Susirūpinimą kelia tai, kad sportinių žaidimų rinktinės dar neturi olimpinių programų, o, pavyzdžiui, krepšinio komandų laukia ypač sunkūs atrankiniai turnyrai prieš pat Pekino žaidynes...

Lietuvos olimpinio sporto centro direktoriaus pavaduotojas Vytautas Briedis atkreipė dėmesį į tai, kad vis dar tenka "kariauti" su rinktinių treneriais ir sportininkais dėl pastarųjų profilaktinių medicininių tyrimų. Dažniausiai sportininkai į gydytojus kreipiasi tik tada, kai prispiria rimtos bėdos.

LTOK olimpinių programų direktorius Kazys Steponavičius pasidžiaugė, kad šiemet olimpinių rinktinių finansavimas padidėjo beveik dviem milijonais litų. Jo nuomone, geriausieji mūsų sportininkai jau yra neblogai aprūpinami. Deja, lyginant su kaimynais, dar maži mūsų trenerių, medikų, sporto mokslininkų atlyginimai, taip pat trūksta lėšų mokomajam treniruočių procesui.

A.Poviliūnas nurodė Olimpinio sporto centro vadovams griežčiau kontroliuoti trenerių darbą, operatyviau spręsti iškilusias problemas.

"Viską žinom, kas laukia Pekine, tad ir ruoškimės tom sudėtingom sąlygom...".

KKSD generalinio direktoriaus Algirdo Raslano nuomone, Olimpinis sporto centras jau yra sutvirtėjęs. Sporto ministras sakė, kad privaloma didesnį dėmesį skirti antrosioms rinktinėms. A.Raslanas pasiūlė kitame LTOK vykdomojo komiteto posėdyje išklausyti Lietuvos moterų ir vyrų krepšinio rinktinių vadovų pasirengimo žaidynėms planus.

LTOK loterijų firmos "Olifėja" vadovai - generalinis direktorius Antanas Muraška bei jo pavaduotojas, LTOK iždininkas Donatas Kazlauskas informavo, kad loterijų apyvarta pirmąjį šių metų ketvirtį, lyginant su praėjusiais metais, sumažėjo 13 proc. Nors yra ir nemažai loterijų naujovių, daug žaidėjų nuvilioja įvairūs televizijos žaidimai...

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją