Šiandien žūtbūtinis “Žalgirio” mūšis vyks Kauno sporto halėje. Jo pradžia - 18 val. 45 min.

Vilniečiai - arti tikslo

“Lietuvos ryto” strategas Nevenas Spahija jau užuodžia artėjantį galutinės pergalės kvapą. Į klausimą, kas turėtų atsitikti, kad jo komanda pralaimėtų ketverias rungtynes iš eilės, jis ramiai atsakė: “Nežinau”.

“Žalgirio” krepšininkams lieka tik viltis ir pasiryžimas kautis iš paskutiniųjų. Iš trijų didžiojo finalo mačų jie du kartus patys išleido pergalę iš savo rankų ir dabar stovi prie bedugnės krašto. “Žalgiris” LKL čempionų titulą laimėjo 10 kartų iš 12. Paskutinį kartą į priekį “Lietuvos rytą” jie buvo užleidę 2002 metais.

Kauno komandos vyriausiasis treneris Ainaras Bagatskis neabejoja - jo žaidėjai nusiteiks žūtbūtinei kovai savo arenoje. Tačiau labiausiai jam nerimą kelia mintis, ar vyrams užteks fizinių jėgų.

Kelia nerimą žaidėjų fizinė būklė

- Treneri, ar pavyks komandą nuteikti dar vienai lemiamai kovai? - “Kauno diena” pasiteiravo A.Bagatskio.

- Nė kiek neabejoju, kad žaidėjai ir patys nusiteiks kovai. Jie kiekvieną kartą ėjo rungtyniauti galvodami tik apie pergalę. Man labiau kelia nerimą kitas dalykas - fizinė jų būklė. Didžiausią naštą tempiantys keli krepšininkai jaučia fizinį nuovargį. Jaunimas, kuriam teko didžiulė atsakomybė, pernelyg jaudinasi, jam trūksta patirties.

- Būtent jaunimas ir nuvylė komandą trečiojoje dvikovoje?

- Nenoriu kalbėti, kas ką blogai padarė ar nepadarė. Kiekvienas žaidžia taip, kaip leidžia jo meistriškumas. Labai svarbus veiksnys - pasitikėjimas savimi. O jauniems žaidėjams, kurių pas mus - dauguma, jo trūksta. Vilniaus komandos didžiąją dalį sudaro patyrę žaidėjai, kuriems jau daugiau kaip 25 metai. Todėl jų keitimai dažniausiai sustiprina komandą. “Lietuvos rytas” turi šešis legionierius ir gali sau leisti juos netgi laikyti ant suolo. Mes tuo pasigirti negalime.

Nepaisant to, mes kovėmės iš paskutiniųjų ir du kartus tik keli nesusipratimai lemiamu metu, kuriuos galima pavadinti ir sėkmės trūkumu, mums neleido švęsti pergalės. Bet krepšinyje nėra smulkmenų, čia už kiekvieną klaidą reikia mokėti.

- Jūs vis dar tikite, kad “Žalgiris” gali įveikti “Lietuvos rytą” ar bent jau nepralaimėti “sausai”?

- Žinoma, nes man labai nepatinka pralaimėti. Jeigu būčiau Nostradamas (garsus viduramžių pranašas - red.), netgi galėčiau pažadėti, kad šįvakar laimėsime. Juk iki šiol žaidėme iš tiesų neblogai, tik lemiamu metu pritrūkome kantrybės atakuodami. Negalima peikti ir gynybos. “Lietuvos rytui” leidome įmesti palyginti labai mažai taškų, nes Eurolygoje jie net “Maccabi” ar “Barcelona” komandoms įmesdavo po 90 ar 100 taškų.

Puolėjas neskuba palikti “Žalgirio”

Nelengvas akimirkas, matydamas komandos pralaimėjimus LKL superfinale, išgyvena ir Darjušas Lavrinovičius. Dėl rankos traumos, patirtos Baltijos lygos finalo mače, jis yra priverstas sėdėti ant atsarginių suolo.

“Sėdėti ant suolo žinant, kad niekuo negaliu padėti komandai, yra labai sunku, - sakė puolėjas. - Manau, vyrai ras savyje fizinių ir dvasinių jėgų žūtbūtinei kovai. Netikiu, kad jie nuleistų rankas. Šįvakar jie turi laimėti, juk nesinori leisti varžovams triumfuoti Sporto halėje”.

D.Lavrinovičius įsitikinęs, kad dukart nuo “Žalgirio” nusigręžusi sėkmė pagaliau turi atsisukti: “Jeigu mūsų komanda žais taip pat kovingai, manau, ji iškovos pirmąją pergalę”.

Pasiteiravus apie ateities planus, D.Lavrinovičius kol kas nieko konkretaus atsakyti negalėjo: “Žinau, kad domisi keli Rusijos klubai, bet nei konkrečių sumų, nei sąlygų nežinau. Labai gerą kontraktą man pasiūlė ir “Žalgiris”, todėl dar tikrai nesakau “ne” ir Kauno klubui”.