A grupėje taip pat žais “Canberra Capitals” (Australija), “WCBA All stars” (Kinija) ir Sankt Peterburgo “Baltijskaja zvezda” (Rusija).

B grupės kovos vyks birželio 2-4 dienomis Vengrijoje. Čia žais Pėčo “MiZo” (Vengrija), “Djoliba AC” (Malis), “BC Habana” (Kuba) ir CTNW (Kinijos Taipėjus).

Po dvi geriausias abiejų grupių ekipas pateks į finalą, kuris rudenį vyks Rusijoje. Pasaulio taurės varžybos, kuriose dalyvauja stipriausios visų žemynų komandos, rengiamos nuo 2003 metų. Visus tris čempionių titulus yra iškovojusios Samaros VBM-SGAU (Rusija) krepšininkės.

Vilnietės į Kiniją šiandien išskris ne tik be amerikiečių Katie Douglas, Jennifer Derevjanik, latvės Ievos Kublinios, bet ir be Irenos Baranauskaitės. Vidurio puolėja laukiasi kūdikio, todėl jos karjeroje - priverstinė pertrauka.

Prie TEO komandos prisijungė šalies rinktinės kandidatės: Prancūzijoje žaidusi Lina Brazdeikytė ir Turkijoje rungtyniavusi Vaida Zagurskytė, taip pat po pertraukos į didįjį krepšinį bandanti sugrįžti Agnė Abromaitė-Čiudarienė.

“Pirmasis mūsų tikslas - patekti į finalo varžybas, - sakė TEO vyriausiasis treneris Algirdas Paulauskas. - Komandą sudarys beveik visas būsimasis Lietuvos rinktinės branduolys, todėl antrasis mūsų tikslas - susižaisti, kad vėliau būtų lengviau rengtis pasaulio čempionatui”.

Į Kiniją TEO komanda buvo išlydėta Kačerginės “Nemuno žiedo” trasoje. Autosporto meistrai Audrius Gimžauskas ir Aurelijus Simaška visą komandą įspūdingai pavežiojo sportiniais automobiliais kroso ir žiedinėje trasose. Be to, krepšininkės pačios dalyvavo automobilių slalomo varžybose.

Slalomo trasoje geriausiai sekėsi dviem krepšininkėms, kurios prie TEO prisijungs būtent Pasaulio lygos turnyre. A.Čiudarienė ir V.Zagurskytė užėmė atitinkamai pirmąją ir antrąją vietas. Sandra Valužytė slalomo varžybose liko trečia.