Į FIBA-Europe prezidento postą taip pat pretendavo ir Šarūnas Marčiulionis, tačiau prieš pat balsavimą lietuvis atsiėmė savo kandidatūrą.

"Jaučiuosi laimingas ir šiek tiek sukrėstas ne tik dėl balsavimo rezultatų, bet ir dėl balsavusiųjų palankumo bei sunkaus mano darbo pripažinimo“, — sakė G.Vassilakopoulas.

Graikas FIBA-Europe prezidento pareigas eis iki 2010 metų.

„Pasikalbėjau rinkimų išvakarėse su kitų šalių atstovais ir supratau, jog nugalėti neįmanoma. Pats G.Vassilakopoulas supranta, kad Europos krepšinyje reikia kažką keisti, tačiau su kuo jis tą pertvarką darys – nežinau. Į naują valdybą išrinkti tokių šalių atstovai kaip Gibraltaras, Liuksemburgas, Malta, Islandija, Švedija, Danija Portugalija“, – vakar dienraščiui L.T. teigė Š.Marčiulionis.

Jis taip pat pridėjo, jog kažkas iš lietuvių išvertė neseniai L.T. dienraščiui duotą interviu į anglų kalbą, kuris netikėtai buvo išdalytas per generalinę asamblėją ir tai turėjo neigiamą įtaką per rinkimus.

„Tame interviu sakiau, kad didesnių teisių Europos krepšinio formavime turėtų turėti krepšinio tradicijas turinčios šalys. Ne krepšinio šalys tuoj pat mane įvardijo kaip savo priešą“, – sakė lietuvis.

Į „FIBA Europe“ valdybą nebuvo perrinktas vienintelis Lietuvos atstovas – Algimantas Pavilonis. „Mes pralaimėjome mūšį su stagnaciniu Europos krepšiniu“, – konstatavo Š.Marčiulionis.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją